Halilhodžić: Vratio sam osmijeh u Dinamo

"IZA nas je tjedan monstruoznog rada, u kojem smo napravili dosta pozitivnih stvari, a u odnosu na utakmicu s Karlovcem može se reći da je Dinamo napravio veliki pomak. Svi igrači su dobili malu porciju riječi, s decidiranim zadacima na terenu, poslije čega sam imao kolektivni sastanak. U razgovoru s njima primijetio sam da nisu navikli na takvog trenera, koji ima različit psihološki pristup prema svakom pojedincu", zadovoljno je prokomentirao svoj prvi tjedan u Maksimirskoj Vahid Halihodžić.

Modri su u Mađarskoj riješili Gyor pa veliku pobjedu potvrdili u Koprivnici protiv Slavena s identičnih 2:0. "Ove dvije pobjede su došle kao melem na ranu. Iako smo umorni, prisutno je jedno fino zadovoljstvo, dešava se nekakva evolucija, ali nemojte očekivati ništa spektakularno", poručio je trener Dinama brojnim predstavnicima sedme sile:

"Gladan sam za trofejima poput 20-godišnjeg mladića"

"Dugo sam u nogometu, znam kakav utjecaj mediji imaju na stvaranje slike o nekoj osobi. Imam i loših i dobrih iskustava, teško je reći, ali zahvalio bi se na dobrodošlici. Uputili ste mi sreću za dobar rad u Dinamu, ne čitam puno novine, ali prijatelji iz Hrvatske, a naročito BiH mi prenose uglavnom pozitivne kritike. Želim samo da pošteno ocjenjujete moj rad onakvim kakvim ga zaista smatrate, došao sam u Dinamo da pomognem klubu i napravimo toliko željeni iskorak ulaskom u Ligu prvaka. Prema onom što sam dosad vidio, moja je najveća pobjeda pozitivan feedback kojeg imam, i od vas i od igrača."

Dinamovi navijači, navikli na domaće titule i razočaranja iz godine u godinu u Ligi prvaka, snove su usmjerili prema proljeću u Europi, koje Modri nisu dočekali već 40 godina: "To je moja glavna misija, da pomognem Dinamu i napravim toliko željeni iskorak. Smiješak se na trenutak vratio u ove prostorije, i što mi je posebno drago, u svlačionicu. I kao igrač i kao trener sam bio nezasitan trofeja, poput mladića od 20 godina sam gladan za osvajanjima naslova. Donio sam majice kratkih rukava, spreman sam dočekati Europu u maju."

"Bit će teško uzeti naslov pored ovako motiviranog Hajduka"

Za to će, jasno, prvo trebati osvojiti naslov prvaka: "Da, i moram reći da će to biti vrlo teško. Hajduk slavi stogodišnjicu, silno su motivirani, uskoro je i taj derbi, ali ja već znam kako bi trebao izgledati moj ciklus. Ako budem tu iduće ljeto, očekujem malo jači Dinamo, trebat će nam pojačanja."

Osim izostanka agresive, Halilhodžić nije pretjerano zadovoljan ni napadačkim učinkom: "Vidio sam da nemamo puno igrača koji mogu dati gol. Ne smijemo se zadovoljavati s pobjedama s dva ili tri gola - ako je moguće treba i sedam različitih igrača zabiti, a mi to trenutno nemamo", istaknuo je Vaha dodavši kako veliku pomoć u nastavku sezone od navijača. BBB zasad bojkotiraju Dinamo i nema naznaka da će prestati: "Dinamo bez navijača nije Dinamo, trebat će nam njihova podrška, jer očito je da nas čeka puno posla. Bilo bi sjajno kad bi oni bili naš 12. igrač, i igračima bi bilo ugodnije igrati u takvoj atmosferi."

"Ako ispadnemo od Gyora, nemam više što tražiti ovdje. Već u petak bit ću u avionu za Pariz"

Halilhodžić se potom okrenuo utakmici s Gyorom, u koju Dinamo ulazi kao ogroman favorit: "Istina, ali to je tek nastavak našeg okršaja. Ne smijemo ni na trenutak pomisliti da smo već prošli dalje, na taj način i pripremam igrače i želim da tako razmišljaju. Moramo biti maksimalno ozbiljni, jer Mađari su dobra ekipa, pogotovo ako im budu spremna dvojica Brazilaca."

Najviše problema Modri će imati u napadu: "Slepička je aut nakon operacije, a Sivonjić pauzira zbog drugog žutog kartona. Svi ostali su spremni. Ako ispadnemo od Gyora, onda ja više ovdje nemam što tražiti, već u petak ću biti u avionu za Pariz. Imam dovoljno iskustva da mogu jamčiti da neće biti nikakvog opuštanja, samo radom i ponašanjem na terenu možemo vratiti publiku, a nadam se da će s tim doći i nešto ljepše pisanje o Dinamu", zaključio je Halilhodžić.

Pročitajte više