Što se događa s Halilovićem? Izbačen iz momčadi za utakmicu s trećeligašem

Foto: Guliver Image/Getty Imaegs

HSV je u Alenu Haliloviću vidio spasitelja i igrača s kojim bi budućnost kluba konačno trebala biti svjetlija, ali hrvatski nogometaš nikako da zablista na početku karijere u Njemačkoj.

U osam kola i šest odigranih utakmica u Bundesligi Halilović je ostao bez gola i asistencije, a na travnjaku je proveo samo 137 minuta. Treneri se mijenjaju, no 20-godišnji Hrvat se ne uspijeva probiti u prvih 11.

"Sada su svi shvatili zašto Halilović ne igra! Puno je pokušavao, a nije napravio ništa", piše Hamburger Abendblat nakon poraza HSV-a 0:3 od Eintrachta u kojem je Halilović zamijenjen na poluvremenu.

Izgleda da je tom utakmicom izgubio mjesto čak i među 18 igrača jer ga nema na popisu nogometaša koji u Kupu danas igraju protiv trećeligaša Halleschera.

"Protiv Eintrachta je bio užasan, gubio se na sredini terena, a gubio je i lopte. Bio je presebičan, nije proigravao suigrače koji su bili u boljim pozicijama", opisao je njegovu igru 90min.

Njemački klub doveo ga je ovog ljeta za 5 milijuna eura, s tim da njegov bivši klub Barcelona ima pravo prvokupa u sljedeće dvije godine.

Nakon prve godine Halilovićev povratak Katalonce bi koštao 10 milijuna eura, a nakon druge 12,5 milijuna.

Podsjetimo kako je Halilović jedini gol za HSV zabio u debiju, u pravo u Kupu protiv trećeligaša Zwickaua.

Pročitajte više