Haliloviću porasla vrijednost na Transfermarktu

Foto: Profimedia

ALEN HALILOVIĆ je, izgleda, konačno pronašao klub u kojem može pokazati zašto je nekad bio najveći talent hrvatskog nogometa. Prošlog ljeta prešao je u nizozemsku ligu, u Fortunu Sittard te tamo postao jedan od ključnih igrača. Momčad je na devetom mjestu u prvenstvu, samo jedno mjesto ispod pozicija koje vode u Europu. 

Halilović konstantno igra, dosad je nastupio u osam utakmica i dao jedan gol te jednom asistirao. Nisu to brojke koje obaraju s nogu, no naprednija statistika pokazuje da je Halilović najbolji dribler u ligi. U zadnjoj utakmici protiv Volendama sredinom rujna je briljirao, imao je čak osam ključnih dodavanja te tri uspješna driblinga iz četiri pokušaja. Zabio je na toj utakmici gol i asistirao.

Vratio je vrijednost

Njegova cijena na Transfermarktu s godinama je padala. Vrhunac je doživio 2016. godine, kad je vrijedio 10 milijuna eura. U Fortunu je stigao kao slobodan igrač i s vrijednošću od 300 tisuća eura. Cijena mu je sad skočila na milijun eura. 

Halilović je još uvijek najmlađi hrvatski nogometaš koji je nastupio za reprezentaciju.

Debitirao je 2013. godine kao 16-godišnjak, a iz Dinama je otišao u Barcelonu za pet milijuna eura. No karijera mu nije otišla u željenom smjeru pa je promijenio brojne klubove i na kraju završio u Nizozemskoj.

 

Pročitajte više