Hamilton bijesni: U Maleziji smo dehidrirali i ja i moj bolid

PRVI vozač McLaren Mercedesa Lewis Hamilton obrušio se na vlastitu momčad nakon što je, po njegovu sudu, tankanje goriva u boksu tijekom VN Malezije predugo trajalo.

"Komotno sam mogao otići na pivo dok su mi natočili gorivo", ironično je izjavio 23-godišnji Britanac nakon druge utrke sezone Formule 1 na stazi Sepang u Kuala Lumpuru.

Hamiltona je nedavno čak i Flavio Briatore ocijenio prilično nekorektnim prema svojim mehaničarima.

"Dugo sam se borio s Markom Webberom nastojeći ga preteći. Biti iza toliko vozila strahovito je iscrpljujuće, neovisno o tome koliko brzi bolid imate. Jako je, jako teško probijati se prema naprijed. Svejedno, vozio sam izvanredno i siguran sam da bi završio na podiju da su mi natočili gorivo kako valja."

"Ne znam što se događa, u čemu je bio problem. Možda trebamo novog čovjeka za točenje."

Britanski su se mediji usredotočili na Lewisove problem s vodom za piće. Tijekom utrke, naime, njegov je sustav za dotok vode do ustiju prestao raditi, te mu je prijetila dehidracija ili, u najmanu ruku, odustajanje.

"Pomoglo je to što sam odlično tjelesno pripremljen. Fizički sam se osjećao odlično i stoga sam uspio izdržati bez vode do kraja utrke ", izjavio je Hamilton.

Sličnih je problema imao BMW-ov vozač Robert Kubica. On je prestao koristiti vodu jer mu je već na početku utrke 'zakuhala'.

"Bila je vruća poput čaja", kazao je Poljak.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više