FORMULA 1

Hamilton: Bottas vozi isti bolid pa nije prvak. Zaslužujem poštovanje

Foto: Getty Images

LEWIS HAMILTON pobjedom u utrci za Veliku nagradu Turske osigurao je sedmi naslov prvaka u Formuli 1. Tako se po broju titula izjednačio s rekorderom Michaelom Schumacherom.

Ranije ga je ove sezone već prestigao po broju pobjeda pa se sada Britanca može smatrati najuspješnijim vozačem F1 svih vremena. Hamilton je slavio u 94 utrke, a Schumacher je karijeru završio s 91 pobjedom. 

"Volio bih da je više kompliciranih utrka kao što je bila ona u Turskoj koju smo vozili u stvarno teškim uvjetima. Što je više takvih situacija, to ću ja češće imati priliku demonstrirati ono što mogu. Zaslužujem poštovanje. Bila je teška nedjelja u kojoj vozač ne ovisi samo o bolidu. Bio je tamo još jedan sjajan vozač koji vozi isti bolid, ali ne postiže rezultate kakve postižem ja. Naravno da je potrebna momčad i sjajan bolid, nikad nitko nije osvojio naslov u drugačijim uvjetima", rekao je Hamilton za Marcu pa dodao:

"Kao vozač kartinga vozio sam petorazredni bolid s usranim motorom. U mojoj prvoj sezoni vozač koji je osvojio naslov vozio je bolid s motorom koji je napravio otac Jensona Buttona. Sjećam se da je moj otac morao staviti kuću pod hipoteku da mi kupi takav motor. Kad su mi ga stavili u auto, stalno sam bio prvi. Naravno da je potreban dobar bolid, ali potrebna je i vještina, nadam se da se to vidjelo u Turskoj."
 

Pročitajte više