Hamilton: Buttonu sve ide od ruke

LEWIS HAMILTON, pilot F1 momčadi McLarena, uvjeren je da okolnosti na stazama zasad idu naruku njegovu momčadskom kolegi Jensonu Buttonu, aktualnome svjetskom prvaku.

Osim na startu sezone u Bahreinu, gdje je završio na trećem mjestu nakon što je u utrku startao s četvrte pozicije, svjetski prvak iz 2008. godine morao je proliti mnogo znoja da bi loše početne pozicije i padanja u plasmanu popravljao tijekom utrka. U Australiji se tako s 11. početne pozicije probio na šesto mjesto, a u Maleziji je šesti završio nakon što je u utrku startao 20. Konačno, prošle nedjelje u Šangaju osvojio je drugo mjesto, najbolje ove sezone, nakon još jedne vožnje u kojoj je imao puno uspona i padova te riskantnih bliskih susreta sa suparnicima, koji ga sve više optužuju za preneopreznu vožnju.

S druge strane, njegov momčadski kolega Jenson Button slavio je u utrkama u Sydneyju i Šangaju nakon sjajnih taktičkih odluka koje je donosio za vrijeme kišnih utrka.

"Mislim da smo obojica u četirima proteklim utrkama odradili jako dobar posao. Jenson je, doduše, zbog više dobrih odluka koje je donio, u tome uspio na najlakši, a ja na najteži mogući način. Ipak sam postigao dobre rezultate kojima sam zadovoljan. Nakon svega što mi se dosad u sezoni već dogodilo, mislim da mi stvari mogu samo krenuti nabolje", rekao je 25-godišnji Britanac iz Južne Afrike, gdje ispunjava sponzorske obveze.

Na ljestvici najboljih vozača sezone Hamilton s Alonsom dijeli treće mjesto sa 49 bodova. Button je predvodi sa 60 bodova.

Pročitajte više