automoto

Hamilton na motociklu, a Rossi u bolidu Formule 1 na testiranju u Valenciji

Foto: Motorsport.com

LEWIS HAMILTON i Valentino Rossi zamijenit će svoja trkaća vozila na testu u Valenciji 9. prosinca, potvrdio je Autosport.

Vozači MotoGP-a, uključujući Jorgea Lorenza, Marca Marqueza i Danija Pedrosu, već su u prošlosti isprobavali bolide Formule 1, a Valentino Rossi još je davne 2004. vozio Schumacherov F2004 na Fioranu.

Ideja da Hamilton i Rossi zamijene vozila postoji već nekoliko godina, a ključni element koji je omogućio tu razmjenu je njihov zajednički sponzor Monster Energy.

Zamjena će se održati u španjolskoj Valenciji 9. prosinca, tjedan dana nakon završetka sezone F1 u Abu Dhabiju, a Hamiltonu će ovo biti prvi nastup na MotoGP motociklu.

Hamilton je krajem prošle godine isprobao Yamahin R1 M Superbike uz pomoć tvorničkih vozača Michaela van der Marka i Alexa Lowesa, a aktualni svjetski prvak Formule 1 impresionirao je momčad unatoč manjem sudaru.

Rossijevo F1 iskustvo daleko je veće, a započinje davne 2004. kada je započeo seriju testova Ferrarijevog F1 bolida i čak privremeno razmatrao da MotoGP zamijeni Formulom 1.

Rossi je F1 bolid posljednji put vozio 2010. na španjolskoj stazi Catalunya kada je testirao Ferrarijev F2008 na GP2 gumama.

Posljednji put da je neki MotoGP vozač vozio F1 bolid bilo je u lipnju prošle godine kada su Marquez i Pedrosa vozili Red Bullov RB8 iz 2012. na Red Bull Ringu.

Lorenzo je također iskoristio povezanost svoga osobnog sponzora Monster Energyja s Mercedesovom F1 momčadi te je vozio Mercedesov W05 iz 2014. na Silverstoneu.
 

Pročitajte više