Hamilton najbolji na treningu

NAKON pobjede na otvorenju sezone u Australiji Lewis Hamilton je i na posljednjem treningu pred kvalifikacije za VN Malezije ponovno pokazao da je jedan od glavnih kandidata za pobjedu u ovogodišnjoj sezoni Formule 1.

Hamilton je 0.151 sekunde bio ispred Felipa Masse te 0.222 ispred trećeplasiranog na treningu Kimija Raikkonena.

Ferrariji su dominirali jutarnjim treningom te su bili na najboljem putu da i popodnevni dio završe kao najbolji. Ali, pojavio se samo nekoliko minuta prije kraja treninga Lewis Hamilton i postavio najbolji rezultat današnjeg dana. 

"Ostali su bili vrlo blizu mene, mislim da će ovo biti interesantan vikend. Sasvim sam zadovoljan s rezultatom drugog treninga. Osjećao sam da bolid cijelo vrijeme radi dobro, postojano, te da ubrzava bez problema", izjavio je 23-godišnji Britanac, ne tako zadovoljan kad je prvi trening u pitanju:

"Nažalost, ujutro sam imao daleko više problema. Unatoč tome, odradili smo potrebne testove s gumama i elektronskim postavkama. Generalno sam, opet kažem, vrlo, vrlo zadovoljan ponašanjem bolida. Očekujem da ćemo ovaj put imati daleko neizvjesnije natjecanje nego je bio slučaj u Australiji. Ipak, vjerujem da će 'pole-position' biti naš. "

Massa: Zadovoljan sam bolidom

"Bolid se pokazao kao vrlo dobar na oba tipa guma na kojima smo vozili" , rekao je Felipe Massa koji je vrlo zadovoljan s današnjim treninzima.


"Bolid je išao jako dobro i zadovoljan sam što smo to uspjeli. U ostatak vikenda ulazimo sa samopuzdanjem", dodaje također Ferrarijevac Kimi Raikkonen.

Fernando Alonso i dalje se muči s rezultatima. Poslijepodne je bio tek četrnaesti!

Utrka za Veliku nagradu Malezije trebala bi biti vrlo zanimljiva jer vremenska prognoza govori da će padati kiša koja po dobrom starom običaju uvijek zakomplicira situaciju na samoj stazi.


M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više