Hamilton najbrži u Kini, Raikkonen zaostao samo sedam tisućinki

Foto: Getty Images/Guliver Image

LEWIS HAMILTON odvozio je najbrže vrijeme i na drugom slobodnom treningu za VN Kine, ali Raikkonen, Bottas i Vettel približili su mu se na desetinku ili manje zaostatka.

Hamilton je odvozio najbržih 1:33.482, pola sekunde brže nego na prvom treningu, ali Raikkonen je u Ferrariju bio samo sedam tisućinki sporiji dok je Bottas kasnio 33 tisućinke.

Vettel je smanjio veliki zaostatak s prvoga treninga i za najbržim Hamiltonom kasnio 0.108 s, a Verstappen je bio brži od Ricciarda na petom mjestu s tri desetinke zaostatka.

Raikkonen je bio najbrži nakon vožnje na soft gumama, desetinku brži od Hamiltona, ali Britanac je bio prvi koji je odvozio svoju simulaciju kvalifikacija na ultrasoft gumama te je u najbržem krugu imao preupravljanje u posljednjem zavoju.

Raikkonen je posljednji od vodećih isprobao ultrasoft gume i postavio drugo najbrže vrijeme, samo 0.007 sekundi iza Hamiltona, ali ni on nije imao idealan brzi krug budući da mu je zasmetao Ericsson u 11. zavoju.

Hulkenberg u Renaultu bio je brži od Magnussena u bržem Haasu i momčadskog kolege Sainza, a Ricciardo je bio tek deveti u drugom Red Bullu ispred Alonsa u McLarenu koji je profitirao od zavjetrine koju mu je na najdužem pravcu pružio momčadski kolega Vandoorne.

Gasly je u Toro Rosso Hondi ponovno bio vrlo brz na 12. mjestu i razdvojio vozače Force Indije Pereza (11.) i Ocona (13.), a Vandoorne je bio 14. najbrži ispred Hartleyja i Sirotkina koji je ponovno bio brži od dva vozača Williamsa.

Ericsson je bio tri desetinke brži od Leclerca u unutarmomčadskom dvoboju u Sauberu, a sporiji od njih bili su samo Grosjean u Haasu i Stroll u Williamsu koji je bio najsporiji na oba slobodna treninga u Kini gdje se prošle godine prvi puta u karijeri plasirao u Q3.

Treći trening na rasporedu je u 5:00, a kvalifikacije se voze u 8:00.
 

 

Pročitajte više