Hamilton: Ne bih bio drugi vozač niti Schumacheru!

BRITANSKI F1 pilot McLaren-Mercedesa, 23-godišnji Lewis Hamilton, uvjeren je da je najbolji. Ne prizna čak niti najvećeg od sviju vozača Formule: Michaela Schumachera. Da mladi Britanac, trenutačno vodeći u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva (70 bodova) pet utrka prije kraja, kipti od samopouzdanja dokazuje izjava engleskom tabloidu Sunu.

"Čak i da se kojim slučajem nađem u istoj momčadi s Michaelom Schumacherom, dokazao bih mu da nisam broj 2", rekao je Hamilton, ponovno se dotaknuvši teme lanjskog razvlašćivanja aktualnoga svjetskog prvaka Fernanda Alonsa u McLarenu.

Dosad je Lewis Hamilton u karijeri odvozio 29 utrka. Pobijedio je u njih osam (četiri ove, četiri prošle sezone), deset puta je odvozio najbrže vrijeme kvalifikacija za “pole position” te je debitantsku sezonu završio na drugom mjestu ukupnog poretka. Michael Schumacher ipak drži veliku većinu rekorda, barem zasad. Odvozio je 249 utrka i skupio 91 pobjedu, odnosno 68 “pole positiona”. Prvak je bio sedam puta.

"Na početku godine postavio sam si jedan jedini cilj: postati svjetski prvak", dodao je Hamilton, koji će, pobijedi li ove godine, postati najmlađi osvajač naslova u povijesti Formule 1. U tom bi slučaju prestigao Alonsa, koji je 2006. godine s Renaultom trijumfirao kao 24-godišnjak.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više