FORMULA 1

Hamilton: Ovakvu trku nikad nisam doživio, srce mi je skoro stalo

Foto: EPA-EFE

LEWIS HAMILTON pobjednik je Velike Nagrade Velike Britanije nakon jedne od najluđih utrka u povijesti Formule 1.

Utrka kao utrka nije bila previše zanimljiva do zadnja dva kruga kada je krenuo kaos. Hamiltonov momčadski kolega Valtteri Botas pada s drugog na 11. mjesto zbog probušene gume dva kruga prije kraja, a isto se događa Hamiltonu krug kasnije koji ipak na tri ispravne gume na kraju dolazi do pobjede.

"Činilo se da će sve biti lagano"

"Sve do zadnjeg kruga činilo se da će sve biti lagano. Valtteri me dobro napadao, a kada sam čuo da mu je pukla guma, pogledao sam svoju i činilo se da je sve u redu. Bez problema sam mijenjao smjerove, a onda je u zadnjem krugu pukla. Srce mi je skoro stalo, vidjelo se da bi kotač mogao ispasti. Molio sam se jedino da dođem do cilja i da nisam prespor. Nisam mislio da ću proći zadnja dva zavoja. Nikad ovo nisam doživio, stvarno mi je skoro srce stalo", rekao je Hamilton nakon utrke.

Hamiltonu je ovo 87. pobjeda u karijeri, a do slavlja nikada nije stigao na luđi način. Jako je blizu rekorda Michaela Schumachera po broju pobjeda u Formuli 1. Nijemac ih ima 91.

Nakon četiri utrke u novoj sezoni Hamilton juri prema novom naslovu svjetskog prvaka. Skupio je 88 bodova do sada, njegov momčadski kolega Botas je drugi s 58 bodova, dok treći Verstappen ima 52.

Pročitajte više