FORMULA 1

Hamilton: Razmišljao sam da ignoriram poziv u boks

Foto: EPA

LEWIS HAMILTON održao je konferenciju za medije nakon što je ranije danas pobijedio na Velikoj nagradi Španjolske. Na njoj je pohvalio svoju momčad što se odlučila za riskantan potez i promijenila strategiju s jednoga na dva ulaska u boks.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Međutim, priznao je da je u tom trenutku razmišljao da ignorira njihov poziv i ostane na stazi. Hamilton je u utrku ušao s pole positiona, ali je izgubio vodstvo već u prvom zavoju od agresivnoga Verstappena. 

Red Bull je prvi pozvao Verstappena u boks u 24. krugu, dok je Mercedes ostavio Hamiltona na stazi pet krugova duže. Usprkos tome što je Hamilton izašao oko šest sekundi nakon Verstappena, za nekoliko krugova ponovno mu je bio na manje od sekunde zaostatka.

Vjerovao je momčadi

Kad su u Mercedesu vidjeli da Hamilton neće moći prestići Verstappena, pozvali su ga drugi put u boks u 42. krugu, a Britanac je nakon toga serijom najbržih krugova uhvatio Verstappena i prestigao ga u borbi za prvo mjestu u 60. krugu.

“Bilo je tako blizu na startu, očito je bilo gume na desnoj strani staze i Red Bull je imao sjajan start”, rekao je Hamilton nakon pete uzastopne pobjede u Barceloni pa dodao:

“Zatim sam lovio Verstappena i dugo vremena smo bili jako blizu i nisam mislio da ću tako uspjeti zadržati gume do kraja. Ali nekako sam ih uspio sačuvati. Bilo je teško sustići 20 sekundi zaostatka. Bila je to dobra kocka, zaista sjajna strategija. Mislim da bih imao priliku prestići ga točno prije nego sam ušao u boks drugi put. Bio sam u dvojbi, hoću li ući ili ignorirati poziv i ostati na stazi? Napravio sam što je momčad tražila i to je zato što među nama vlada veliko povjerenje."

Pročitajte više