Hamilton: Zasad savršen vikend

Foto: Hina

LEWIS HAMILTON pohvalio je svoju momčad nakon što je izborio pole position u prvoj utrci sezone. Najavio je tijesnu borbu za pobjedu s Ferrarijem koji je znatno bliže nego prošle godine.

Hamilton je bio najbrži od samoga početka Q3, a u drugom pokušaju samo je dodatno popravio svoje vrijeme i osigurao šesti pole position u Australiji i četvrti uzastopni (2008. 2012. 2014. 2015. 2016. 2017.). Sebastian Vettel bio je manje od tri desetinke sporiji.

"Zasad je to bio fantastičan vikend za nas", rekao je Hamilton.

"Prilično je nevjerojatno doći ovdje 11. put i čini se kao da je jučer bila moja prva utrka 2007. Bilo je to tako sjajno putovanje, tako sam nevjerojatno ponosan na svoju momčad, velika promjena pravila veliki je izazov za sve. Dečki su naporno radili da bi bolid bio ovo što je danas, a Valtteri je odradio fantastičan posao u svojim prvim kvalifikacijama u novoj momčadi – sjajno za nas".
 


"Veselim se utrci, očito je prilično blizu između nas, kao što vidite, pa će utrka ove godine biti tijesna".

Bottas je nakon prvih pokušaja bio drugi najbrži s točno tri desetinke zaostatka za Hamiltonom, ali u drugom pokušaju nije se uspio popraviti pa ga je prestigao Vettel u Ferrariju.

"Nisam odvozio nijedan savršeni krug pa nisam previše zadovoljan, ali važan je sutrašnji dan",  rekao je Bottas. "Čini se da smo jaki na startu utrke pa se nadam da ćemo zadržati formu s treninga i imati čistu utrku i osvojiti puno bodova"

Mercedes je slavio na posljednje tri VN Australije, a Ferrari je posljednji puta u Melbourneu pobijedio 2007. kada je Raikkonen slavio s pole positiona u prvom nastupu za momčad i na kraju godine postao svjetski prvak.
 

Pročitajte više