PADA SCHUMACHEROV REKORD Hamiltonu "pole position" na Silverstoneu

Foto: Getty Images/Guliver Image

LEWIS HAMILTON osvojio je pole position za VN Velike Britanije i približio se Michaelu Schumacheru na samo jedan pole position zaostatka.

Hamilton je rekordno brzim krugom (1:26.600) osvojio šesti pole position u 2017. i 67. u karijeri, a od prošlogodišnjeg najbržeg vremena u Q2 (1:29.243) bio je brži čak 2.643 sekunde.


Britancu je ovo peti pole position na VN Velike Britanije (2007. 2013. 2015. 2016. 2017.), ali je pod istragom jer je u Q3 zasmetao Grosjeanu u Club zavoju, na što se Francuz požalio momčadi, a FIA je objavila da će se incident istražiti.
 
Hamiltonu je ovo 67. pole-position u karijeri, a samo jedan mu nedostaje do rekorda Michaela Schumachera.


Kvalifikacije su počele u vlažnim uvjetima pa su vozači koristili intermediate gume za malo vode na stazi, a prvi koji je iskušao gume za suho bio je Fernando Alonso koji je u posljednjoj sekundi ušao u brzi krug u Q1 i odvozio uvjerljivo najbrže vrijeme.

Hamilton je u Q3 bio pola sekunde brži od Raikkonena i sedam i pol desetinki brži od Vettela i Bottasa koji će startati deseti zbog promjene mjenjača.

 


Bottas se u Q3 kvalificirao na soft gumama na kojima će startati utrku, za razliku od svih ostalih vozača u Q3 koji su se kvalificirali na supersoftu.

Max Verstappen bio je peti najbrži u Red Bullu s 1.5 sekundi zaostatka, a Hulkenberg u Renaultu predvodio je borbu u sredini poretka na sjajnom šestom mjestu.


Perez je bio tek pola desetinke sporiji od Hulkenberga na sedmom mjestu, jedno mjesto ispred Ocona, a Stoffel Vandoorne bio je u najboljem izdanju ove sezone i završio deveti najbrži.

Vandoorne je prvi puta ove sezone bio brži od Alonsa koji će ionako startati posljednji zbog promjene komponenti pogonske jedinice.

Romain Grosjean u Haasu bio je najsporiji u Q3 za Haas s gotovo tri sekunde zaostatka.

Jolyon Palmer odvozio je 11. najbrže vrijeme u Q2 i startat će 11. ispred dva Toro Rossa i dva Williamsa.

Magnussen je bio daleko od momčadskog kolege Grosjeana i završio 17. najbrži ispred dvaju Saubera i Ricciarda u Red Bullu koji je također kažnjen s pet mjesta zbog promjene mjenjača.

Posljednji startni red tako će zauzeti Ricciardo i Alonso.
 

 

Pročitajte više