Hantuchova izbacila Ivanović za finale Birminghama s Lisicki

U FINALNOM nedjeljnom meču na WTA turniru u Birminghamu, koji se igra na terenima travnate podloge, igrat će Slovakinja Daniela Hantuchova i Njemica Sabine Lisicki.

Različit su put imale te dvije tenisačice do završnog meča, pa je tako Hantuchova na terenu provela čak dva i pol sata za koje je vrijeme pobijedila Anu Ivanović sa 6-7(7), 6-3, 6-2. Lisicki je, pak, svoj posao obavila za samo 63 minute, a nedostojna suparnica je bila Kineskinja Shuai Peng koja je uhvatila tek četiri gema (6-3, 6-1).

Ivanović je u meču protiv Hantuchove imala čak 20 break-prilika, ali je Hantuchova spasila čak 18. U drugom polufinalu je Peng bila potpuno inferiorna protiv Lisicki, pa je tako osvojila samo dva poena (2 od 27) nakon što je njemačka tenisačica ubacila prvi servis.

U karijeri su Hantuchova i Lisicki jednom igrale međudobno. Prije tri godine, na tvrdoj podlozi u Luksemburgu, Slovakinja je pobijedila s laganih 6-0, 6-2. Hantuchova će u nedjelju loviti petu WTA pobjedu u karijeri, a Lisicki drugu.

Njemačko finale Hallea: Kohlschreiber protiv Petschnera

U nedjeljnom finalu ATP turnira u Halleu domaća publika će imati prilike gledati njemački dvoboj. O pobjedniku će odlučivati dva 27-godišnjaka i dva Philippa - Kohlschreiber i Petzschner.

U polufinalu je Kohlschreiber pobijedio s uvjerljivih 6-3, 6-3 trećeg nositelja Francuza Gaëla Monfilsa, dok je Petzschner sa 7-6(7), 2-6, 6-3 bio bolji od drugog nositelja, Čeha Tomaša Berdycha.

U cijelom meču Monfils nije uspio doći do niti jedne break-lopte protiv Kohlschreibera, te se lako može zaključiti da je bio poprilično podređen u subotnjem polufinalu.

Berdych je protiv drugog njemačkog tenisača, Petzschnera, imao nešto više šansi, no i on je u odlučujućem trećem setu ostao daleko od uzimanja suparničkog servisa, dok je kiksao kod 3-2 za domaćeg igrača, kada se dogodio ključni break. Berdych je, inače, ovaj turnir osvojio 2007. godine.

Ta dva Nijemca su u karijeri igrali tri puta, ali nikada na travi, te Kohlschreiber ima 2-1. Isto tako, Kohlschreiber u karijeri ima dva osvojena ATP turnira, a Petzschner jedan. Na travi nikada nisu podizali pehar pobjednika.

Podsjetimo da je peterostruki pobjednik, u zadnjih osam godina, u Halleu bio Roger Federer.


ATP Halle, polufinale:

Kohlschreiber - Monfils (3) 6-3, 6-3

Petzschner - Berdych (2) 7-6(7), 2-6, 6-3

 

WTA Birmingham, polufinale:

Hantuchova (4) - Ivanović (2) 6-7(7), 6-3, 6-2

Lisicki - Peng (3) 6-3, 6-1

Pročitajte više