NBA

Harden drugu utakmicu zaredom prebacio 50 koševa i ispisao povijest NBA lige

Foto: Getty Images

KOŠARKAŠI Houstona uvjerljivo su slavili protiv Orlanda rezultatom 130:107, a ponovno je u prvom planu bio sjajni James Harden.

Najbolji igrač Rocketsa drugu utakmicu zaredom završio je s više od 50 postignutih poena, a u Orlandu se zaustavio na 54 uz 19/31 šuteva iz igre, 10/15 za tri i 6/6 s linije slobodnih bacanja. 

Svom učinku dodao je još pet skokova, sedam asistencija, dvije ukradene lopte i po tri izgubljene lopte i blokade za 36 minuta provedenih na terenu.

Prelazi mu u naviku

Harden je peti put ove sezone postigao više od 50 poena, a interesantan je i podatak da je u drugoj uzastopnoj utakmici pogodio deset šuteva za tri, čime je postao prvi u povijesti kojem je to uspjelo. Prije dvije noći protiv Clevelanda je za tri gađao 10/18.

Također je postao prvi košarkaš nakon Stephena Curryja koji je vezao dvije utakmice s deset ili više zabijenih trica. Curryju je to uspjelo u veljači 2016. godine. 

Trice su presudile

Orlando je do poluvremena odolijevao raspoloženom tandemu Harden - Westbrook, ali se nikako nisu mogli suprotstaviti sjajnom postotku šuta gostiju za tricu.

Rocketsi su do ulaska u posljednju četvrtinu pogodili 18 trica iz 29 pokušaja i zatim rutinski utakmicu priveli kraju.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Pročitajte više