NBA

Harden Rocketsima dao popis klubova u koje bi prihvatio razmjenu

Foto: Getty Images

JAMES HARDEN konačno se pojavio u Houstonu, gdje su Rocketsi još u nedjelju započeli pripreme za novu sezonu. Ublažio je svoje kriterije za destinaciju na koju želi otići.

Nezadovoljan smjerom u kojem su Rocketsi krenuli nakon prošle sezone, Harden je zatražio trejd i precizirao da želi otići u Brooklyn Netse, pridružiti se bivšem suigraču iz Oklahoma Cityja Kevinu Durantu i Kyrieju Irvingu te s njima napasti naslov prvaka koji još nema.

Međutim, kako se pregovori nisu pomaknuli s mrtve točke, Brada je pristao na trejd i u Philadelphia 76erse, ali i kod nekog drugog izazivača za titulu.

U Netse je prethodno iz Houstona otišao trener Mike D'Antoni, koji je postao pomoćnik svom bivšem igraču Steveu Nashu, a u Sixerse dugogodišnji generalni menadžer Rocketsa Daryl Morey, koji je i doveo Hardena u Houston te mu udovoljavao svakoj želji u pokušajima da zajedno osvoje prsten.

Harden ima još dvije godine ugovora i Rocketsi ga ne moraju trejdati, ali on svakim novim danom sve više gubi tržišnu vrijednost jer ostali klubovi znaju da želi otići i ne namjeravaju u drugom smjeru poslati odštetu prikladnu za bivšeg MVP-ja.

Houston ne želi razgovarati o trejdu ako zauzvrat neće dobiti etabliranu mladu zvijezdu na kojoj može graditi budućnost i cijeli niz pickova na draftu ili drugih mladih igrača.

Međutim, to ne mogu dobiti ni od Netsa ni od Sixersa. Brooklyn im može ponuditi paket sa Spencerom Dinwiddiejem, Carisom LeVertom i Jarrettom Allenom, koji su redom dokazani kvalitetni NBA igrači, ali nitko od njih nije zvijezda kakvu Houston traži. Sixersi imaju dvije takve zvijezde u Benu Simmonsu i Joelu Embiidu, ali Morey ih zasad ne želi razdvajati, a Rocketsi neće trgovati s dojučerašnjim suradnikom ako postoji i najmanja šansa da iz razmjene izađu kao gubitnici.

Zasad se ne spominje koji bi još klubovi mogli biti zainteresirani za Bradu, ali američki mediji pišu da se mnogi nećkaju jer ne žele ni ulaziti u razmjenu bez garancije da će Harden ostati i nakon što mu istekne ugovor.
 

Pročitajte više