Hat trick Cristiana Ronalda: I navijači ga proglasili igračem godine

DRŽAVNI neprijatelj broj jedan je postao heroj godine! Nakon što je proglašen najboljim engleskim igračem, kao i najboljim mladim igračem, Portugalčev trijumf je kompletiran naslovom Igrača godine u izboru navijača.

Ova nagrada možda najbolje ilustrira kakvu sezonu iza sebe ima krilni napadač Manchester Uniteda, jer je Ronaldo, zbog zasluga za isključenje Waynea Rooneya u četvrtfinalnoj utakmici SP-a između Engleske i Portugala, u Engleskoj bio omraženiji nego Maradona 20 godina prije.

Portugal je nakon jedanaesteraca otišao u polufinale, a Ronaldo je zbog cinkanja Rooneya sucu Elizondu  i hajke koju su na njega digli britanski mediji, ozbiljno razmišljao o odlasku sa Otoka.

Osim što mu je klupski suigač Rooney poručio kako mu je bolje da ga više ne vidi, na početku sezone su ga na svakom engleskom stadionu dočekivali zaglušujući zvižduci i vrijeđanja čim bi dotakao loptu, ali obzirom na fascinatne igre koje je pružio ove godine, izgleda kako su vrijeđanja samo dodatno razmahala njegov talent i drskost, a obje osobine ima na pretek.

Jedinstvena trostruka kruna, koju je osvojio Ronaldo, još je jedan u nizu dokaza kako je trenutno najbolji nogometaš svijeta.

Foto: AFP

Pročitajte više