David Haye operiran, prijeti mu kraj karijere

 Foto: Getty Images/Guliver Image

DAVID HAYE, bivši svjetski boksački prvak, iznenađujuće je izgubio borbu protiv Tonyja Bellewa u jedanaestoj rundi kada je njegov kut bacio ručnik, nakon što ga je protivnik jednim udarcem doslovno izbacio iz ringa.

Haye je nakon poraza koji je sportski podnio, doznao lošu vijest. Zbog ozljede Ahilove tetive morao je hitno na operaciju koja bi mu mogla završiti karijeru.

Već u šestoj rundi Haye je počeo šepati zbog problema s Ahilovom tetivom, Bellew je preuzeo kontrolu i bio bolji sve do jedanaeste runde kada je Hayev kut bacio ručnik za prekid borbe.

Kako pišu britanski mediji, Haye je nakon borbe završio na operaciji zbog potrgane Ahilove tetive, zbog čega mu prijeti i kraj karijere. U bolnicu je stigao odmah nakon poraza zbog jake boli, a nije pomoglo ni što je četiri runde odradio s takvom nogom.

 

Bellew je nakon borbe priznao da je tijekom meča govorio Hayeu da odustane. "Malo prije nego što je borba zaustavljena, pogledao sam Davida i rekao mu da odmah stane, odmahnuo je glavom. Išao je predaleko", rekao je Bellew i dodao: "Pogledao sam Hayeova trenera, rekao sam mu da zaustavi borbu. Bio sam zabrinut jer nije mogao boksati.

Odmah nakon borbe u prvim izjavama iz ringa Haye je izrazio želju za revanšom protiv Bellewa, što on nije odbio, no sada je doveo u pitanje nastavak karijere.

Isti problem ga je i ranije mučio, uoči borbe letio je u Njemačku na terapije, a liječnici predviđaju da bi se mogao još jednom vratiti, ali tek nakon šest mjeseci oporavka i još toliko bez treninga. Da se pripremi za nastup, trebala bi mu dodatna tri mjeseca, pa bi se 36-godišnji Haye mogao vratiti borbama tek krajem 2018. Hayeovi poznanici prenijeli su medijima da se Haye planira vratiti u ring.

 

 

Pročitajte više