PREMIERSHIP

Hazard: Donio sam konačnu odluku, znam što ću napraviti

Foto: Guliver Image/ Getty Images

SAPUNICA oko statusa Edena Hazarda u Chelseaju traje praktički od ljeta 2017. godine. Tada se prvi put pojavila informacija da bi belgijski reprezentativac mogao preseliti u Madrid gdje bi igrao za Real, a od tada pa kroz sve prijelazne rokove ne prestaju se puniti naslovnice o tome gdje će Hazard zaista nastaviti karijeru.

Hazard je ušao u posljednjih 18 mjeseci svog ugovora na Stamford Bridgeu. U utorak je, kao i ljetos na SP-u u Rusiji, potresao nogometnu javnost izjavom da je donio odluku o svojoj budućnosti.

Međutim, nije točno precizirao i što je odlučio.

"Znam točno što ću napraviti, donio sam konačnu odluku", rekao je Hazard Radiju Monte Carlo, ali je sve zavio velom misterije i nije želio otkriti broji li polako posljednje mjesece u dresu Chelseaja.

Eden Hazard nikada nije krio da mu je životni san zaigrati za Real iz Madrida, čak je u nekoliko navrata to javno priznao kada je Kraljevski klub s klupe vodio Zinedine Zidane. Upravo tada najglasnije se pričalo o njegovoj selidbi u Španjolsku, ali se sve nekako stišalo kada je Francuz napustio Santiago Bernabeu.

Ove sezone Belgijac je ponovno u odličnoj formi otkako je momčad preuzeo Maurizio Sarri, ali uz činjenicu da Chelsea ne igra ni približno svom potencijalu. Trenutno su četvrti na tablici Premiershipa sa svega dva boda više u odnosu na peti Manchester United, ali i sedam bodova zaostaju za Tottenhamom.

Hazard je nekoliko puta indirektno isticao da mu je cilj igrati za klub koji će mu garantirati redovite nastupe u Ligi prvaka i borbama za titulu. U svoj uspjeh u Chelseaju ugradio je dvije titule prvaka Europe - s Mourinhom i Conteom, a također je uzeo i Europa ligu 2013. godine.

No otkako je 2012. godine stigao iz Lillea za 35,5 milijuna eura, već je dva puta propustio grupnu fazu Lige prvaka.

Španjolski mediji pišu o tome da predsjednik madridskog Reala Florentino Perez dvoji između Belgijca i Brazilca Neymara. Jednog od njih dvoje želi za nositelja nove Realove generacije.

Chelsea je navodno i spreman na prodaju, ali nikako ispod 110.000.000 eura.

Pročitajte više