Hazard ne želi Džeku u Chelseaju

Foto: Getty Images/Guliver Image

EDIN DŽEKO samo što nije potpisao za Chelsea, koji za njega i Emerona Palmierija daje Romi 60 milijuna eura. Ali, bosanskog napadača u momčadi ne želi najbolji igrač prvaka Engleske. 

Eden Hazard javno je poručio da Chelseaju ne treba visoki napadač poput Džeke, jer se ne bi uklopio u stil igre momčadi Antonia Contea. Pri tome je podržao Alvara Moratu i Michyja Batshuayija, iako je upravo neefikasnost ove dvojice natjerala talijanskog trenera da se okrene Džeki.
 
"Ja sam sretan s Alvarom i Michyjem i mi već imamo dva vrlo dobra napadača. Ako su oni ozlijeđeni ili kažnjeni, i ja mogu igrati pred golom. Zato mislim da nam novi napadač nije potreban", jasan je Hazard.
 
"Nogomet je jednostavan; loptu treba držati na zemlji i igrati kao što smo mi igrali protiv Brightona, koji smo tako pobijedili 4:0", dodaje Belgijanac.
 
Ponudio je primjer zašto Džeko nije potreban Chelseaju. "Jednostavno je. Ako igraš na duge lopte, trebaš visokog napadača. Ako poput nas želiš držati loptu na zemlji, trebaš niskog.
 
Uostalom, koji klub je najbolji ove sezone? Manchester City. A njegovi napadači Gabriel Jesus i Sergio Aguero nisu visoki."
 
Hazard dakle ne spada među fanove golgetera dokazanog u najjačim ligama, a koji je za Wolfsburg, City i Romu zabio gotovo 220 zgoditaka, te bio najbolji strijelac Bundeslige i Serie A.
 
Džeko je natjerao navijače Chelseaja da ga zapamte na obje utakmice njihovog kluba i Rome u skupini Lige prvaka ove sezone. Prvo je u Londonu (3:3) odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri i postigao dva gola, a zatim je u Rimu, gdje je Roma slavila 3:0, namjestio gol.

Pročitajte više