Hazard oprostio Realu jedan dio duga. Evo koliko će mu Madriđani platiti samo da ode

Foto: Epa

REAL MADRID i Eden Hazard su dogovorno prekinuli suradnju godinu dana prije isteka ugovora i Belgijac će moći napustiti Santiago Bernabeu.

Tu je vijest objavio Real, a Kraljevski klub će Hazardu isplatiti posljednju godinu ugovora i dati mu papire da ode kamo želi. Španjolski mediji pišu kako će Belgijac kroz nekoliko idućih sati odlučiti što dalje, a velika je vjerojatnost da će donijeti odluku da završava karijeru sa samo 32 godine.

Eden Hazard je 2019. godine stigao u Real Madrid kao veliko pojačanje. Plaćen je londonskom Chelseaju 100 milijuna eura, no na Santiago Bernabeuu nekada sjajni Belgijac nije pokazao ništa. Ove sezone odigrao je 10 utakmica za Kraljeve i postigao je jedan gol. Ukupno je u dresu Reala odigrao samo 76 utakmica uz učinak od sedam pogodaka i 12 asistencija.

Uz to što je za njega Real platio 100 milijuna eura, Belgijac je bio jedan od najplaćenijih igrača na Bernabeuu. Godišnje je zarađivao 28 milijuna eura bruto, što znači da mu je u ove četiri godine Real isplatio 112 milijuna eura. Kad se oduzme 50 posto poreza, Hazardu je sjelo na račun 56 milijuna eura čistog novca. Hazard će, naravno, biti isplaćen i za raskid ugovora, a pristao je da mu klub isplati 50 posto, što znači 28 milijuna bruto. Nakon što plati porez, na račun će mu sjesti sedam milijuna eura.

Pročitajte više