Hazardov otac: Eh, da je Zidane ostao...

Foto: Getty Images / Guliver Image

EDEN HAZARD trebao je biti zvijezda prijelaznog roka. Nakon sjajnog Svjetskog prvenstva, na kojem je s Belgijom osvojio povijesnu broncu, najbolji igrač Chelseaja bio je viđen kao novi igrač Reala. Spominjao se transfer od 150-200 milijuna eura. No, na kraju od svega nije bilo ništa. Hazard je ostao na Stamford Bridgeu, gdje će igrati i u novoj sezoni. 

"Ne mogu reći zašto nije došlo do transfera. Ne zato jer nešto krijem, već jednostavno ne znam. Možda se Real odlučio za politiku davanja šanse mladim igračima“, započeo je njegov otac i agent Thierry Hazard. 

Na dolasku Hazarda ranije je insistirao Zinedine Zidane, koji je bio idol Belgijcu u mladosti i zato je postojala velika šansa da do transfera dođe. No, legendarni Francuz je nakon treće osvojene Lige prvaka zaredom iznenađujuće otišao s klupe, na kojoj ga je naslijedio Julen Lopetegui...

"Bila bi to drukčija priča da je Zidane ostao trener u Realu. No, očigledno je imao svoje razloge za otići... Sljedećeg ljeta će Eden imati još godinu dana ugovora s Chelseajem, ali možda nikada neće zaigrati u Realu", pomalo razočarano konstatira Thierry, čijem sinu londonski klub nudi novi petogodišnji ugovor po kojem bi bio među najplaćenijim igračima Premier lige, uz plaću od 300 tisuća funti tjedno.

Hazard je za šest godina odigrao 302 utakmice za Chelsea, zabio 89 golova uz 77 asistencija, a osvojio je pet trofeja od čega dvije Premier lige. 

Pročitajte više