Healy srušio Šukerov rekord u pobjedi nad Danskom

NOGOMETAŠI Irske pobijedili su Dansku na Windsor Parku u Belfastu 2-1 u dvoboju za prestiž F skupine kvalifikacija za Austriju i Švicarsku.

Mladi centarfor Arsenala Nicklas Bendtner doveo je goste u vodstvo u 51. minuti. U 61. minuti izjednačio je Warren Feeney, a deset minuta prije kraja sudbinu Dancima zapečatio najbolji irski strijelac David Healy.

David Healy je tako postigao rekordni trinaesti pogodak u kvalifikacijama za EP 2008. Napadač Sjeverne Irske bio je strijelac drugog pogotka svoje momčadi u pobjedi nad Danskom od 2-1 i time je srušio dosadašnji rekord Davora Šukera. Naime, bivši hrvatski reprezentativac je u kvalifikacijama za Euro 1996. postigao 12 pogodaka, što je do sada bio najbolji rezultat.

Fulhamov napadač će u posljednjem kolu kvalifikacija imati priliku povećati svoj učinak u susretu sa Španjolskom. Sjeverne Irska treba pobjedu nad “furijom” i barem remi Šveđana protiv Latvije kako bi izborila plasman u Austriju i Švicarsku. Healyju Španjolska “leži”, u prvoj utakmici u Belfastu postigao je “hat-trick” u senzacionalnoj pobjedi Sjevernih Iraca od 3-2.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više