Hej ljudi, jesmo li zaboravili da je kriza?

POGLED na naslovnice svih novina i udarne minute informativnog programa na televizijskim programima danas je bio i više nego dramatičan: zapaljene baklje, stolice u letu, razbijeni policijski automobili, obračun huligana i interventne policije...

Pozornost nacije još jednom je uspješno skrenuta s pravog problema. Nedavno je za diverziju poslužila ženska stražnjica u spotu Hrvatske turističke zajednice, prije toga svađanje pa mirenje premijerke i predsjednika, a sada su na red opet došli navijači. Svaka nova priča koja će skrenuti pozornost s trenutnog stanja u državi dobro će poslužiti.

A stanje je takvo da se broj nezaposlenih opasno bliži brojki od 400.000 i da će je do kraja godine vjerojatno dostići. Firme propadaju, radnici završavaju na ulicama, a i među onima koji rade ima mnogo onih koji ne primaju plaću. Gospodarska kriza u Hrvatskoj je u punom jeku, dok se ostatak svijeta već počinje oporavljati.

No, iz našeg mračnog tunela se izlaz ne nazire. Sve je više stručnjaka i ekonomista koji se slažu da nas mjere Jadranke Kosor i njene savjetničke četvorke neće spasiti od ekonomske propasti. Sve su glasniji kritičari koji kažu da ova Vlada nema ni snage ni volje da povuče potrebne poteze. Srećom, uvijek postoje huligani spremni na tučnjavu ili obnažene ženske guze da spase stvar i skrenu pozornost nacije s jedine teme koja je trenutno doista bitna. Hoćemo li i ovoga puta zaboraviti da je kriza?

> Sve o navijačkim neredima na Maksimiru pročitajte na Indexu

> Sve o gospodarskoj krizi pročitajte na Indexu

Pročitajte više