Hemofarm slavio pod Tornjem: Cibona upisala prvi domaći poraz u NLB ligi

U 18. KOLU NLB lige košarkaši Cibone izgubili su na domaćem parketu od Hemofarma 55:57 (13:7, 17:17, 10:20, 15:13). S deset poena i osam skokova najbolji je u redovima poražene momčadi bio Lukša Andrić. Marko Tomas i Jamont Gordon su ubacili po 13, ali uz veliku potrošnju lopti. Goran Jagodnik ubacio je 15, uključujući i pobjednički koš, za Hefomarm koji je u Vršcu poražen od Cibone 96:94, prvog studenog prošle godine.

Gosti iz Vojvodine nanijeli su igračima Velimira Perasovića prvi ovosezonski poraz u NLB ligi, ukupno četvrti pored 14 pobjeda s kojima Cibona i dalje drži prvo mjesto, sada doduše samo s jednom pobjedom više od drugoplasiranog Partizana. S druge strane, momčad iz Vršca, koja ima utakmicu manje stigla je do jedanaeste pobjede, a isti skor (11-7) imaju još Olimpija i Budućnost.

Razloge prvog domaćeg poraza zagrebačka momčad lako će pronaći u katastrofalnom šutu za tri poena (2/22), od čega je prvu tricu domaći sastav ubacio u 30. minuti iz sedamnaestog pokušaja.

U večerašnji dvoboj obje su momčadi ušle čvrsto i agresivno, posvetivši pozornost uglavnom obrani što se itekako osjetilo na rezultatu i broju poena - nakon četiri minute na semaforu je stajalo 4:2, a na kraju prve četvrtine rezultat je bio 13:7 za Cibonu. U drugoj su se četvrtini obje momčadi raspucale, Zagrepčani su minutu prije kraja poluvremena imali 30:18, ali su s dvije trice u posljednjim sekundama gosti iz Vršca na odmor otišli s podnošljivih minus šest (30:24).

Treću dionicu susreta katastrofalno su otvorili Cibonaši i pune četiri minute nisu zabili nijedan koš. Ipak, pred kraj četvrtine su se trgnuli i smanjili prednost Hemofarma na 40:42. U posljednjih deset minuta također su bolje ušli gosti, stvorili su sedam poena prednosti koje je Cibona sustigla i na ulasku u posljednje dvije minute na semaforu je stajalo 53:53. Ipak, Vojvođani su imali više koncentracije i sreće na kraju dvoboja te se zasluženo došli do vrijednih bodova u bitki za Final Four.

Pročitajte više