Henman: Poraz od Ivaniševića pogodio me tek drugi dan

UMIROVLJENI britanski tenisač Tim Henman (36) u razgovoru za Daily Record prisjetio se polufinala Wimbledona iz 2001. godine i trodnevnog meča protiv Gorana Ivaniševića.

Podsjećamo, Ivanišević je u tom kišom ometanom susretu slavio 7-5, 6-7(6), 0-6, 7-6(5), 6-3, te kasnije preko leđa Patricka Raftera u finalu stigao do najvećeg uspjeha u svojoj karijeri, dok je Henmanu ostavio gorak okus u ustima.

"To je meč o kojem svi ljudi puno pričaju, ali svo to prekidanje mečeva i ponovno započinjanje za mene je bilo iznenađujuće lako. Imao sam bezbrojne kišne prekide u svojoj karijeri, još od juniorskih dana tako da mi je kišni prekid i nastavak meča drugog dana bio praktički prirodan", rekao je Henman, danas stručni sukomentator BBC-a.

"U redu, nastavak meča trećeg dana bio je drugačiji, ali ono što mi je bilo najčudnije je bio osjećaj nakon meča. Vratio sam se u svlačionicu nakon valjda samo 15-ak minuta igre. Obično u takvim situacijama dolazi do navale adrenalina i emocija. Ali ja sam se vratio u svlačionicu s golemim osjećajem antiklimaksa. Morao sam zapravo sam sebi reći da sam razočaran jer sam izgubio u polufinalu Wimbledona, budući sam igrao samo 15 minuta. Obično meč u pet setova dugo traje i dolazi do golemog emocionalnog pražnjenja. Meni je pravo razočaranje došlo tek drugi dan."

"Bila je to bizarna situacija. U ostalim polufinalnim mečevima nakon poraza iz vas bi izlazilo ono što se nakupilo zadnja dva tjedna. Takva je bila priroda mečeva protiv Petea Samprasa dva puta, kao i Leytona Hewitta, kada je također odmah nastupilo razočaranje."

Pročitajte više