Henman pun hvale za Marija Ančića

BRITANSKI broj jedan tenisač Tim Henman pun je pohvala za hrvatskog tenisača Maria Ančića od kojega je poražen u četvrtfinalu ATP turnira u Rotterdamu. Ančić je Henmana pobijedio u dva tie-breaka rezultatom 7:6 (5), 7:6 (4).

Iako je imao malo pogrešaka, Henman nije mogao protiv Ančićevih jakih servisa i brzih povratnih lopti. Ipak, iako pomalo razočaran, Henman je zadovoljan prošlotjednim nastupom u Rotterdamu.

Drugi je ovo poraz trenutno 7. igrača svijeta protiv našega Maria. Ančić je naime, Henmana pobijedio prošle godine u četvrtfinalnom dvoboju Wimbeldona, a Henman je i tada našao samo riječi hvale za Ančića.

“On može uputiti izuzetno snažne lopte bez previše napora, protiv takvog tenisača je vrlo teško igrati.” rekao je Henman nakon meča.

Ančić smatra da je natjecanje bilo teško od prvog boda. “Oba su tie-breaka bila teška ali sam bio mentalno vrlo dobar i u teškim situacijama jako miran. Znao sam da moram biti agresivan prema njemu, i zatvarati ga volejom inače ne bih imao šanse.” - rekao je Ančić nakon meča.

Mario Ančić večeras u 19.30 sati igra drugi polufinalni dvoboj turnira Rotterdamu. Protivnik mu je svjetski broj jedan, Švicarac Roger Federer.

Pročitajte više