Herald podsjeća na Pršina klimava koljena, sinčića Niku i bocoljubca Cicu

NAKON što je engleski Sun objavio tekst koji je, iako objavljen u tabloidu, izazvao veliku buru u hrvatskoj javnosti, sada je gotovo identičan profil hrvatske reprezentacije osvanuo u škotskom Heraldu, koji se diči sloganom "vodećeg nacionalnog dnevnika".

Predstavljajući skupinu F, ističe se kao je Brazil, kao i uvijek, namjerno ubačen u "tradicionalno slabu skupinu", čime se "preostale tri izjednačene momčadi" bore za drugo mjesto koje jamči prolaz.

"Iako Zlatko Kranjčar govori svakome tko ga želi slušati da je njegova momčad jača od suparnika za drugo mjesto, lako bi se moglo dogoditi da raspored utakmica bude odlučujući faktor." - čime se aludira da bi Japan mogao biti u puno povoljnijoj poziciji od naše jer igra posljednju utakmicu protiv Brazila, od kojeg se očekuje da će već do tada riješiti plasman u drugi krug.

Guus Hiddink je, uvjereni su u Heraldu, u prednosti u posljednjem susretu između Australije i Hrvatske, a prema predviđanju novinara, Australiju, koja će se uz Brazil plasirati dalje, u osmini finala dočekuje Češka.

Hrvatska se predstavlja po rubrikama: "koga znamo", otkriva: "Dadu Pršu i njegova klimava koljena", a "koga ćemo upoznati" poručuje: "Tatinog sinčića Niku Kranjčara. Podsjeća vas na momčadi mladih kategorija u kojima ste igrali kao dijete; trener je svom sinčiću, na kojeg je Celtic bacio oko, namijenio ključno mjesto playmakera"

"Zlatko Kranjčar smatra da će njegova momčad dospjeti daleko. Također priznaje sklonost boci, a ne čaši vina." - stoji pod stavkom "izbornik".

"Isprika za ispadanje", kojom će se prema mišljenju Škota naši navijači tješiti, bit će to što će Brazil protiv Japana postaviti rezervnu momčad.

Nije zaboravljena ni promašena investicija : "Balaban, koji se nije uspio snaći u Aston Villi", prema Heraldu, je "tipična komentatorska fraza", koja će pratiti ovog igrača.

Z.A.

Pročitajte više