Herbst: Nadmašio sam vlastita očekivanja

AUSTRIJSKI skijaš Reinfried Herbst ostvario je maksimalan učinak u prva dva slaloma za Svjetski kup ove sezone. Nakon uvodnog trijumfa u finskom Leviju, Herbst je pobjedu proslavio i u ponedjeljak u talijanskoj Alta Badiji.

Herbst je u prvoj vožnji, koju je postavio Ante Kostelić, zauzimao drugo mjesto, a onda je u drugoj skinuo s trona tada vodećeg Švicarca Silvana Zurbriggena. U startnoj kućici je nakon toga čekao samo još jedan Austrijanac, Manfred Pranger, vodeći nakon prve vožnje. No, niti Pranger nije uspio pronaći odgovor za Herbsta koji je tako ostao na prvom mjestu, a Pranger je na kraju bio treći sa zaostatkom od samo 17 stotinki. Bolji od njega bio je i Zurbriggen za devet stotinki.

"Nadmašio sam i vlastita očekivanja. Nadao sam se dobrom startu u ovu sezonu, ali moram priznati da nisam očekivao dvije pobjede u prva dva slaloma sezone",  izjavio je Herbst nakon sedme pobjede u karijeri u Svjetskom kupu.

Manfred Pranger je u travnju ove godine bio podvrgnut operaciji leđa. Iako je pao s prvog na konačno treće mjesto, nije bio razočaran.

"Kada ste vodeći nakon prve vožnje, uvijek se nadate i pobjedi. No, s obzirom na moj problem s leđima, zadovoljan sam s bilo kojom pozicijom na pobjedničkom postolju",  rekao je Pranger.

Ivica Kostelić u Alta Badiji nije nastupio zbog ozljede, dok su dvojica hrvatskih skijaša koji su sudjelovali u utrci ostali daleko od plasmana u drugu vožnju. Natko Zrnčić-Dim je bio 43. sa 3.74 sekunde minusa za najboljim Herbstom, dok je Dalibor Šamšal zauzeo 47. mjesto uz 4.65 sekunde sporijim vremenom od najbržega. Obojica će priliku za bolje rezultate tražiti u sljedećem slalomu, koji će se 6. siječnja održati na Sljemenu.

Pročitajte više