Heroj Maksimira objasnio zašto se nije javio navijačima

Foto: Igor Šoban / Pixsell

IZET HAJROVIĆ briljira ovog ljeta na europskim utakmicama Dinama. Navijači su za ovim klasnim "španerom" poludjeli i prije nego što je sinoć s dva gola rastavio i Fenerbahče za pobjedu 4:1 u prvom kolu skupine Europa Lige i tako svoj skor u kontinentalnim natjecanjima doveo do impresivnih pet zgoditaka i tri asistencija u sedam mečeva. Posebno jer Dinamo od starta u Europi ne igra protiv bezveznih, nego redom uglednih klubova.

Krilni napadač, ali prije svega znalac i atraktivni, te efikasni Hajrović, tip je igrača kakvog publika obožava, a ništa manje nije atraktivan ni novinarima. Sportskim i modnim. Idealna je medijska roba, jer nakon što uljudno i detaljno odgovori na svako pitanje, sve će, kako i priliči jednom Izetu, izvrnuti na zajebanciju, šegu i vic. Na terenu, ali i pred mikrofonom. 

Mora se istaknuti da je Hajrović prema navijačima darežljiv ne samo u igri, nego i na parkingu oko stadiona. Nakon što je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri svjedočili smo kako je duboko u noć ostao pod južnom tribinom kako bi udovoljio želji svakog od brojnih obožavatelja koji su s njim željeli fotografirati. Izetov fan klub ima članove po cijeloj Europi, uvjerili smo se dok se poliglot Hajrović s njima grlio i pričao na bosanskom, turskom, njemačkom i španjolskom jeziku. 

Hajrović doista po svemu jest "tip igrača zbog kojeg navijači kupuju ulaznice". Nakon što se poigrao s Fenerom nagrađen je velikim ovacijama dok je u završnici susreta izlazio iz igre. Cijeli Maksimir ustao je i skoro minutu pljeskao ofenzivcu koji je turskom velikanu zabio dva pogotka. Nije ovacije dobio samo zbog razbijanja gostiju, Hajrović igra na jako visokom nivou već neko vrijeme."Izete, javi se!" skandirale su oduševljene tribine, ali Hajrović im nije odgovarao. Kao ni kada su mu isto skandirali i tijekom utakmice.

Jasno, nije to napravio zbog bahatosti, nego jednostavno nije znao, razumio da ga navijači pozivaju da im se javi, otkrio je to nakon meča:

"Vjerujte mi da nisam znao da to traže od mene, da mi poručuju te riječi, nisam to uspio shvatiti. Čuo sam da su sretni i da mi plješću, ali ta poruka mi je zbog buke billa neshvatljiva. Tek kada sam prilikom zamjene prilazio aut-liniji, shvatio sam to kada mi je trener Bjelica rekao: 'Govore ti da im se javiš, mahni im!' Naravno, odmah sam podigao ruke i pljeskom zahvalio svim tribinama. Mislim da sam im se tako odužio."

Pročitajte više