VIDEO Riječki Thuram nije slavio golove Hajduku: Ne zaboravljam gdje sam rođen!

Foto: Screenshot

JOSIP ELEZ prešao je put od tragičara do junaka za svega 15 minuta u pobjedi Rijeke nad Hajdukom 2:1 u 15. kolu Prve HNL. Mladi 22-godišnji Splićanin je napravio veliku pogrešku u u 60. minuti kada ga je preletjela lopta poslije ispucavanja Lorenza Šimića, nakon čega je Marko Futacs svladao Andreja Prskala za vodstvo gostiju.

Međutim, samo šest minuta kasnije branič je izjednačio uz devijaciju Šimića, a u 75. nakon centaršuta Stefana Ristovskog s desne strane zabio glavom drugi gol, donio pobjedu svojoj momčadi i devet bodova prednosti nad Dinamom, koji sutra igra kod Splita.

Elez je dijete Hajduka i golove pred kavezom Torcide nije slavio iz poštovanja prema bivšem kluba i njegovim navijačima, iako je Rujevica proključala nakon njegovih pogodaka.

"To je tako od rođenja, naučilo me kod kuće da se navija za Hajduk. Sada dajem sve od sebe za Rijeku, ali nikada ne zaboravljam gdje sam počeo", rekao nam je nakon susreta. 

"Gol Hajduka dao nam je još veći motiv, kao da je probudio inat u nama. Preokrenuli smo i jako smo sretni, tri boda su najvažnija.  Ipak, baš bih volio da ga nismo primili. No dobro je završilo i svi su zadovoljni" 

Hajduk je primio dva praktički identična pogotka.

"Sve ovisi gdje se tko nađe u određenom trenutku. Zabio sam, rekao bih, sretno i spretno. Drugi put će zabiti netko drugi, najvažnije je da smo pobijedili.Nikada u službenoj utakmici nisam zabio dva pogotka"

"Kada krene utakmica, zaboraviš sve emocije" 

Kako je  igrati protiv kluba u kojem si započeo karijeru? 

"Kada krene utakmica, sve drugo zaboraviš. Emocije ostaju sa strane, a važno je samo da stojiš uz svoje suigrače i kolege" 

Rijeka je 13 bodova ispred Hajduka i devet ispred Dinama, uz utakmicu više. Koliko se u Kekovoj svlačionici priča o naslovu prvaka? 

"Priča o tituli je još široka, tek je studeni i čekaju nas još tri utakmice s Dinamom. Čeka nas i prijelazni rok. Idemo po pobjedu u svakoj utakmici, važno je da dominiramo i rastemo iz utakmice u utakmicu"

Podsjetimo, Elez je tijekom ljeta stigao u Rijeku na jednogodišnju posudbi iz talijanskog Lazija, koji ga je 2013. kupio od Hajduka za 400 tisuća eura. Po dolasku u Rim nije dobio pravu priliku, pa je igrao na posudbama za Grosseto (15 utakmica, jedan gol), mađarski Honved (13 susreta), dok je prošlu sezonu proveo u danskom Aarhusu, gdje je upisao 25 nastupa i zabio dva gola.

On ove sezone igra jako dobro kod Matjaža Keka, a u 14 susreta zabio je dva gola, oba Hajduku.

>> POGLEDAJTE Bivši Hajdukovci pobjedu posvetili Armadi: Svi smo mi danas Riječani

 

Pročitajte više