Hertha na ljeto želi dovesti Rivića

NOGOMETAŠI Herthe teško će se spasiti od ispadanja u 2. Bundesligu. U elitno se društvo, međutim, žele vratiti već iz prvog pokušaja.

Loša je okolnost po berlinsku momčad što im u slučaju ispadanja otići svi najbolji vezni igrači: Patrick Ebert inzistira na tome, Gojko Kačar ima ponudu iz Juventusa tešku šest milijuna eura, dok Brazilac Cicero ima odštetnu klauzulu od dva milijuna eura. K tome je još Florian Kringe teže ozlijedio stopalo.

Stoga vodstvo kluba na čelu sa sportskim direktorom Michaelom Preetzom već traži pojačanja koja bi u prvoj drugoligaškoj sezoni omogućila klubu ekspresni povratak u Bundesligu.

Bild saznaje da je u prvom planu Berlinčana hrvatski veznjak Energieja iz Cottbusa Stiven Rivić (50 utakmica u Bundesligi, 20 u Bundesligi II). U posljednjih je deset kola u 2. Bundesligi 24-godišnji Puležanin zabio četiri gola i još četiri puta asistirao za golove suigračima. U posljednjem je, 30. kolu zabio gol i asistirao u 4-2 protiv Fortune, zaradivši od Bildova izvjestitelja maksimalnu jedinicu. Igra, navodi najtiražniji njemački dnevnik, u životnoj formi.

Herthi bi, dodaje se u tekstu, Rivić sjajno došao, s obzirom na to da se radi o igraču munjevita driblinga, sposobnom igrati i desno i lijevo u veznom redu.

Rivić je odbio komentirati Herthin interes, no uvijeno ga je potvrdio njegov menadžer Branko Panić.

"U ovom trenutku za mene postoji samo Energie. Kad je u pitanju budućnost, obratite se mom menadžeru", rekao je za Bild Rivić, koji je na počecima seniorske karijere pokušavao probiti se u Schalkeu iz Gelsenkirchena, a ranije je već nakratko živio u Berlinu.

"Imamo na stolu ponude iz više njemačkih klubova. Stiven je igrama zainteresirao vodstva mnogih Bundesligaša", kaže Panić.

Ugovor s klubom iz Cottbusa nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac ima do ljeta 2012. godine. Može napustiti klub uz odštetu od 1.5 milijuna eura.

Pročitajte više