Hewitt: Đoković će se morati gadno izmoriti protiv mene

"DERBI osmine finala" u muškom dijelu Wimbledona gotovo je sigurno ogled trećeg igrača svijeta Novaka Đokovića i Lleytona Hewitta, pobjednika ovog turnira 2002. godine.

Hewitt je ove godine na "svetoj travi" Londona prekoračio brojku od 100 pobjeda u karijeri. Prije meča s Đokovićem u ponedjeljak je na brojci od 101.

Australac se, pak, ne sjeća rado mečeva s Đokovićem na travi. Igrali su u Wimbledonu 2007. godine, te je srpski tenisač slavio 7-6, 7-6, 4-6, 7-6. Godinu dana kasnije su igrali u Queensu, a Đoković je tada pokazao još veću dominaciju, slavio je sa 6-2, 6-2. Hewitt je, pak, u karijeri četiri puta dizao pehar pobjednika u Queensu.

Ovom prilikom je Hewitt spreman na sve.

"Neću mu ovaj put dati ništa besplatno. Morat će se gadno istrčati ako želi zaraditi svoj novac. Gadno, gadno trčati i izmoriti", ozbiljno je ponavljao Hewitt i nastavio:

"Uvijek igram sa srcem, takav sam od starta na teniskim terenima. Točno će takav biti ovaj meč, srčan i borben do kraja. No, neću odstupiti u niti jednom trenutku. Želim ovu pobjedu više od ičega u ovom trenutku. I ne bojim se za rezultat samo da se borim do kraja, za svaki poen."

Pročitajte više