HEYNCKES DOBIVA NASLJEDNIKA Četiri kandidata za klupu Bayerna

Foto: Getty Images / Guliver Image

JUPP HEYNCKES nakon četiri godine vratio se na klupu Bayerna te podigao momčad poslije odlaska Carla Ancelottija. Međutim, iskusni 72-godišnji strateg vodit će njemačkog prvaka samo do kraja sezone, nakon čega će se vratiti u mirovinu.
 
Iako je do kraja sezone ostalo više od šest mjeseci, njemački mediji analiziraju tko bi mogao biti njegov nasljednih na Allianz Areni. Na kraju su ostala dva najozbiljnija kandidata, među kojima nije Niko Kovač, trenutačni trener Eintracht Frankfurta, koji se spominjao za tu poziciju.
U pitanju su Jurgen Klopp i Thomas Tuchel. Prvi ima ugovor s Liverpoolom do 2022. godine, ali bi u slučaju neuspješne sezone mogao na ljeto napustiti Anfield, dok je Tuchel već neko vrijeme slobodan.

Zanimljivo, oba trenera vodila su bitke s Bayernom dok su vodili Borussiju Dortmund, a ponikli su u Mainzu. Klopp od 2008. do 2015, a Tuchel od 2015. do 2017. godine. Klopp je uspio osvojiti dvije Bundeslige 2011. i 2012, uz jedan Kup i dva Superkupa, dok je Tuchel stigao do Kupa 2017. godine.

Naravno, tu je i Joachim Low, koji bi mogao napustiti klupu njemačke reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali prema pisanju njemačkih medija za sada u Bayernu prednost daju Kloppu i Tuchelu zbog klupskog iskustva.  

I na kraju se spominje ime trenera Hoffenheima Juliana Nagelsmanna, koji je ranije odbio voditi mladu momčad Bayerna. 

 

Pročitajte više