Olić napušta Bayern već na zimu, Heynckes se ipak ne želi odreći Pranjića

TRENER Bayerna Jupp Heynckes drugi put je u tjedan dana njemačkim novinarima komentirao status Danijela Pranjića.

Nakon što je hrvatski reprezentativac izrazio nezadovoljstvo minutažom te rekao kako je spreman promijeniti klub ukoliko ne dobije više prilika, Heynckes je rekao kako će saslušati ponude za Pranjića.

Ipak, nakon nekoliko dana promijenio je priču.

"Ne mislim se odreći niti jednog igrača", prenose novu izjavu Bayernovog trenera njemački mediji.

Pranjić je u Bavarsku stigao u ljeto 2010. godine nakon što je sam isplatio dio odštete bivšem klubu Heerenveenu. Pod Louisom Van Gaalom dobivao je prilike, naročito u vrijeme dok su izvan pogona bili Ribery, Lahm i Robben, ali je dolaskom Heynckesa ovog ljeta preselio na klupu.

Olić ove zime napušta Bayern?

Prema pisanju minhenskog tiska, Ivica Olić mogao bi već ove zime napustiti Bayern. Iako ima važeći ugovor do ljeta 2012. godine u kojem stoji da mu se, ukoliko sakupi 25 nastupa za prvu momčad, automatski produžuje ugovor na godinu dana, Bayern će ga pokušati "utopiti" ove zime.

"Želim igrati više, imam još dvije godine "zabave" na raspolaganju. Nisam tip igrača koji će biti zadovoljan ulascima s klupe u posljednjim trenucima susreta kako bih ubio preostalo vrijeme na satu", rekao je Olić za tz-online.de.

Minhenski mediji nagađaju da će Olić već ove zime napustiti redove Bavaraca sudeći po broju već sada zainteresiranih klubova.

Ribery ostaje u Bayernu do kraja karijere?

Sjajni francuski nogometaš Bayerna Franck Ribery (28)  izrazio je želju da do kraja karijere ostane u najtrofejnijem njemačkom klubu.

"To bi bilo savršeno za mene. Mogu si zamisliti da ostanem zauvijek u Bayernu. Ako mi tijelo dopusti, mogao bih igrati do 35. godine", istaknuo je krilni napadač.

Aktualni ga ugovor veže za Bayern do ljeta 2015., ali rado bi ga produljio za još tri godine.

"Franckova izjava dokazuje koliko se ugodno osjeća ovdje i koliko se identificirao s Bayernom", kazao je sportski direktor minhenskog kluba Christian Nerlinger.

Ribery je ove sezone ponovno u briljantnoj formi, u 11 je bundesligaških nastupa postigao pet golova i ubilježio osam asistencija.

"Ponovno sam onaj stari Ribery. Louis van Gaal mi je stalno ponavljao što moram raditi. Ali, i sam znam kako bih se trebao kretati. Jupp Heynckess mi je rekao kako bih mogao biti bolji, ali bez ikakvih naredbi. S njim ima puno smijeha na treningu, nadam se da će ostati dugo s nama", zaključio je Ribery.

Pročitajte više