PANATHINAIKOS

Hezonja: Rekao sam obitelji da odlazim u mirovinu, ali me nitko nije shvaćao ozbiljno

Foto: EPA

MARIO Hezonja vratio se u Europu nakon pet godina igranja u NBA ligi. Peti izbor prvog kruga drafta 2015. u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta igrao je za Orlando Magic, New York Knickse i Portland Trail Blazerse s prosjecima od 6.9 poena, 3.1 skoka i 1.3 asistencije po utakmici.

Nakon odlaska iz Portlanda potpisali su ga Memphis Grizzliesi, ali i ubrzo otpustili pa je Hezonja stigao u atenski Panathinaikos. U razgovoru za jedan grčki list priznao je da je čak razmišljao o odlasku iz košarke prije nego što je stigao poziv tog kluba.

Nisu ga ozbiljno shvaćali

''Nakon NBA balona bilo mi je svega dosta. Bilo mi je dosta i košarke i želio sam dići ruke od svega. Bio sam zadovoljan igranjem košarke s prijateljima i što se mene tiče bio sam u mirovini. Rekao sam i obitelji da odlazim u mirovinu, ali me nitko nije shvaćao ozbiljno'', rekao je Hezonja i pojasnio:

''Bio sam na Floridi, igrao s prijateljima košarku i svakodnevno trenirao. Stigla je ponuda, poslali su mi ugovor preko menadžera i krenuli smo s pregovorima. Agent me pitao što mislim o Panathinaikosovoj ponudi. Rekao sam mu: Kakvo je to pitanje, kako se osjećam? Naravno da želim u PAO.''

Dobri prosjeci u Panathinaikosu

Hezonja se u razgovoru zahvalio Nachu Rodriguezu, bivšem generalnom menadžeru Barcelone. Španjolski klub imao je prava na Hezonju po njegovom povratku u Europu, a Nacho Rodriguez je omogućio njegov dolazak u Panathinaikos.

Za grčki klub Hezonja prosječno postiže 14.4 poena u Euroligi i 9.6 koševa u prvenstvu. Najefikasniju utakmicu odigrao je protiv Barcelone kojoj je ubacio 21 poen za 29 minuta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više