Hickersberger: Čemu nastavak suradnje ako se izblamiramo na Euru?

AUSTRIJA, koja zajedno sa Švicarskom organizira ovogodišnje europsko prvenstvo u nogometu, uspjela je dobiti samo jednu od posljednjih 14 utakmica i više nije ni među prvih 100 reprezentacija na Fifinoj rang listi.

"Znamo da prolazimo kroz teško razdoblje, ali jednostavno se moramo držati zajedno jer jedino ćemo na taj način prevladati sve teškoće i nadamo se, potpuno spremni dočekati Euro", optimističan je predsjednik austrijskog nogometnog saveza Fredrich Stickler.

Austrija je donekle uspjela povratiti optimizam kad je krajem 2006. uspjela nanizati tri pobjede za redom, ali njihov izbornik Josepf Hickersberger opet je doživio val kritika nakon što njegova momčad nije uspjela pobijediti čak sedam utakmica u nizu u 2007.

"Moj zadatak je bio da obnovim momčad što je automatski značilo da ću se suočiti sa problemima, ali nakon utakmica sa Njemačkom i posebno Nizozemskom, može se reći da smo na pravom putu. Jer, bili smo u prilici pobijediti najbolje momčadi na svijetu samo da smo bili malo više koncentrirani. Čvrsto smo odlučili pomladiti momčad i ja neću odustati od toga."

Bez obzira na te čvrste riječi, Hickersberger je ipak popustio i iznenadio naciju kada je svom sastavu za Euro priključio i 38-godišnjeg Vastića.

"Nisam popustio pred pritiscima nego sam pozvao one koji bi nam mogli biti od koristi na europskom prvenstvu.", mudro se pokušao opravdati izbornik kojem ugovor sa austrijskim nogometnim savezom istječe krajem godine.

"Samo ako budemo uspješni na Euru planiram produžiti ugovor. Pa zašto bi nastavili suradnju ako se svi zajedno izblamiramo na prvenstvu Europe ?"

Hickersberger je očito svjestan da mu je sadašnji posao pod velikim znakom pitanja, tako da se je pripremio i na tu soluciju: "Siguran sam da su već razgovarali sa nekim trenerima, al to je normalno, dužnost Saveza i je da mora biti spreman na svaku opciju", zaključio je svoj razgovor za Associated Press austrijski izbornik.

Z.M.
Foto: AFP

Pročitajte više