Hiddinik otpisao Keržakova

RUSKI napadač Alexander Keržakov, koji je u veljači ove godine prešao iz španjolske Seville u moskovski Dynamo za osam milijuna eura, ostao je neugodno iznenađen kada je vidio Hiddinkov popis za Euro. Na popisu ruskog izbornika, naime, nije pronašao svoje ime.

"Ovdje je mnogo igrača koji bi mogli biti na mom popisu, ali moj stručni stožer uvijek balansira u pogledu moje stručne selekcije", rekao je Hiddink kada su ga novinari upitali zašto nije pozvao Dynamova napadača.

S druge strane izbornik ruske nacionalne vrste pozvao je 32-godišnjeg veznog igrača Sergeija Semaka koji nije bio u reprezentaciji od lipnja 2006. ali koji je u daleko boljoj formi od Kerzhakova i zbog kojega je Rubin Kazan u samom vrhu ruske Premier Leauge. Osim njega još su tri "prinove" na Hiddinkovu popisu od 25 igrača - obrambeni igrač Renat Yanbayev iz Lokomotive, vezni igrač Sovietov Samarae Oleg Ivanov i Alexander Pavlenko iz Spartak Moskve.

Hiddink se osvrnuo na svoju skupinu D u kojoj osim Rusije igraju Španjolska, Švedska i Grčka, i u kojoj su oni, prema mišljenju mnogih, autsajderi:

"Nismo bili favoriti za prolazak kvalifikacija igrajući u grupi sa Hrvatskom i Engleskom ali smo ipak uspjeli proći", rekao je Hiddink te nastavio:

"Sada ćemo pokušati napraviti isto. Mi znamo da nismo favoriti skupine, međutim naš je jedini cilj proći u drugu fazu natjecanja".

Stručni stožer ruske reprezentacije ustvrdio je kako su europska prvenstva daleko teža i kompleksnija natjecanja od svjetskih prvenstava iz razloga što tu zasigurno nema nekvalitetnih momčadi kao što je to slučaj kod svjetskih prvenstava, i kako je ovdje puno teže postići dobar rezultat i proći u knock-out fazu natjecanja.

Ruska nacionalna vrsta svojim navijačima kojih će, nadaju se oni, biti puno, najavljuje dobru igru i dobar rezultat:


"Mlada smo momčad i igrat ćemo atraktivan, napadački nogomet, a sigurno ne obrambeni kakvog od nas očekuju naši suparnici", obećao je Guus Hiddink svojim navijačima.

Hiddinkov popis

Nizozemski strateg Hiddink na klupi ruske reprezentacije izabrao je sljedećih 25 igrača za Euro:

Vratari: Igor Akinfeyev (CSKA Moskva), Vyacheslav Malafeyev (Zenit St Petersburg), Vladimir Gabulov (Amkar Perm).

Braniči: Sergei Ignashevich (CSKA Moskva), Alexei Berezutsky (CSKA Moskva), Vasily Berezutsky (CSKA Moskva), Alexander Anyukov (Zenit St Petersburg), Denis Kolodin (Dynamo Moskva), Renat Yanbayev (Lokomotiv Moskva).

Vezni: Diniyar Bilyaletdinov (Lokomotiv Moskva), Yuri Zhirkov (CSKA Moskva), Igor Semshov (Dynamo Moskva), Dmitry Torbinsky (Lokomotiv Moskva), Vladimir Bystrov (Spartak Moskva), Konstantin Zyryanov (Zenit St Petersburg), Roman Shirokov (Zenit St Petersburg), Sergei Semak (Rubin Kazan), Alexander Pavlenko (Spartak Moskva), Oleg Ivanov (Krylya Sovietov Samara).

Napadači: Andrei Arshavin (Zenit St Petersburg), Pavel Pogrebnyak (Zenit St Petersburg), Roman Pavlyuchenko (Spartak Moskva), Dmitry Sychev (Lokomotiv Moskva), Roman Adamov (FK Moskva), Ivan Saenko (1. FC Nürnberg).

R.J.
Foto: AFP

Pročitajte više