Hiddink: Osvetit ćemo se Španjolskoj za poraz u skupini

IZBORNIK ruske nogometne selekcije Guus Hiddink najavio je da će se njegovi igrači osvetiti Španjolcima za poraz u natjecanju po skupinama.

Rusi, koji su hit turnira, su loše otvorili prvenstvo porazom 4:1 od Furije. No, slavili su u sljedeće dvije utakmice protiv Grčke i Švedske, a potom u četvrtfinalu izbacili favoriziranu Nizozemsku pa će sad ponovo na noge momčadi Luisa Aragonesa.

"Moramo odigrati drukčije nego u prvoj utakmici"

Hiddink se nada da će ta utakmica bit drukčija od prve te je nadodao da "momčad uvijek želi osvetu".

"Moramo odigrati drugačije nego u prvoj utakmici, inače smo u problemima. Španjolska je osvojila maksimalnih devet bodova u natjecanju u skupini. Oni su dobra momčad s puno iskustva. Mi smo tek počeli igrati nakon što smo izgubili od njih i nadamo se da će ovaj put biti drukčije", smatra ruski izbornik.

"Puno smo mirniji kad je Aršavin u momčadi"

Iako je Nizozemac priznao da Rusija igra puno bolje kad je Andrei Aršavin u momčadi, rekao je da je njegova momčad odigrala jako dobro protiv Grčke, a Aršavin u toj utakmici nije nastupio.

"Naravno, puno smo mirniji kad on igra. Naravno, drugo mjesto u skupini je veliki uspjeh za nas. Onda je došla utakmica s Nizozemskom i tu smo taktički, fizički i psihički jako napredovali", izjavio je bivši izbornik Južne Koreje.

"Skoro nitko nije znao klubove iz kojih dolaze ruski igrači"

Ruskom izborniku je drago da su se njegovi momci predstavili u dobrom svjetlu, jer misli da igrači iz zapadne Europe jako malo znaju o njegovim reprezentativcima.

"Rusija je dosta udaljena od nogometnog svijeta dok španjolski reprezentativci igraju jake utakmice svakih nekoliko dana. Skoro nitko prije utakmica sa Švedskom ili Nizozemskom nije znao klubove u kojima igraju ruski nogometaši", zaključio je Hiddink.

M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više