Hiddink: Pitanje je hoće li Aršavin igrati cijelu utakmicu

ANDREJ ARŠAVIN je odradio dvije utakmice suspenzije i na dispoziciji je izborniku Guusu Hiddinku za susret trećeg kola u skupini D protiv Švedske.

Izostanak Aršavina i njegovog klupskog kolege iz ruskog prvaka i pobjednika Kupa Uefe Zenita Pavela Pogrebnjaka, bio je veliki hendikep za Rusiju u prve dvije utakmice Europskog prvenstva. I dok Pogrebnjak zbog ozljede koljena neće pomoći Rusiji do kraja prvenstva, Aršavin je spreman napokon zauzeti svoje mjesto u sastavu.

"Aršavin je igrač koji iz ničega može napraviti nešto. Uvijek i iz svake pozicije može zabiti gol. Vrlo je koristan igrač za momčad", izjavio je Hiddink.

Bez obzira na ovakve pohvale, nizozemski stručnjak nije siguran da će Aršavin zaigrati od početka:

"Aršavin je posljednji puta nastupio u prijateljskoj utakmici protiv Litve 4. lipnja. Otada nije igrao puno, možda nije u punoj kondiciji za svih 90 minuta. Još ćemo vidjeti", zagonetan je Hiddink.

Rusiji za prolaz u četvrtfinale treba pobjeda, dok će Šveđanima u tom susretu biti dovoljan i jedan bod. Ipak, izbornik Rusije vjeruje da će i Švedska igrati na pobjedu:

"Ne vjerujem da će Šveđanima njihov mentalitet dopustiti da igraju na neodlučeni ishod. Oni su otvoreni narod koji voli pobjeđivati", zaključio je Hiddink.

Totalsport/M.Š.
Foto: AFP

 

Pročitajte više