Hiddink se oprašta od Rusa, Drogba ga zove u Obalu Bjelokosti



SUBOTNJOM objavom da neće produljiti ugovor s ruskim nogometnim savezom Guss Hiddink alarmirao je nekolicinu saveza koji bi ga voljeli vidjeti na klupi njihovih izabranih vrsta.

Poznato je da je Nigerija već pokazala javni interes, baš kao i Sjeverna Koreja, no sada se u utrku čini se uključuje i Obala Bjelokosti. Već se neko vrijeme spominje moguća smjena Vahida Halilhodžića, a mediji su i u nekoliko navrata imenovali moguće kandidate za tu funkciju.

U izvještajima su se mogla pročitati imena belgijskog trenera Erica Geretsa, kao i Francuza Philippea Troussiera, no kako piše De Telegraaf u konkurenciju bi se mogao ugurati i nekadašnji menadžer Chelseaja.

U istom je nizozemskom listu Hiddink u svojoj kolumni objavio rastanak od Rusa. Napisao je u subotu: “Nakon ugodnog razgovora s predsjednikom ruskog nogometnog saveza, zajedno smo odlučili da se rastanemo nakon 30. lipnja.”

Hiddinku je, navodi se, s idejom da preuzme reprezentaciju zapadnoafričke zemlje pristupio Didier Drogba, bjelokošćanski napadač londonske momčadi. Učinio je to u ime Nogometnog saveza Obale Bjelokosti.

Pročitajte više