Hiddink: Španjolci su Aršavina potpuno isključili iz igre

RUSKI izbornik Guus Hiddink nije se libio pokazati koliko je razočaran nakon visokog poraza, ali je pohvalio svoje igrače zbog svega što su učinili na Euru.

Nizozemac je odveo Ruse dalje nego što je većina očekivala, svladao je reprezentaciju zemlje u kojoj u rođen, međutim Španjolci su dvaput dokazali da su bolja momčad. U prvom poluvremenu, mreže se nisu tresle da bi u drugom dijelu utakmice Furija utrpala tri komada i otišla u finale. Hiddink je nakon utakmice za španjolsku reprezentaciju imao samo riječi hvale.

"Poraženi smo od izvrsne momčadi. Španjolci su odigrali odlično i potpuno su zaslužili ovu pobjedu. Na visokoj smo razini bili oko sat vremena, međutim pali smo u zadnjih pola sata. Španjolci su imali takav plan: izmoriti nas, jako nas izmoriti tako da više ne možemo markirati ih. Činili su to sjajnom pas igrom, s jednim ili dva dodira", rekao je mnogo puta dokazani stručnjak.

"Nemoguće je prognozirati tko će osvojiti Euro"

Trener ruske reprezentacije misli da je vrlo teško prognozirati tko će osvojiti Euro, jer smatra da su i Njemačka i Španjolska potpuno zasluženo u finalu.

"Volim momčadi koje imaju napadački koncept igre, koje se vole nadigravati i koje u tome uživaju. Španjolska je jedna od takvih momčadi. Stvaraju puno prilika i imaju velikih šansi postati europski prvaci. Nijemci su, s druge strane, imali dobrih i loših trenutaka. Ipak, došli su do kraja, kao i obično. Finale će biti sraz momčadi koja sjajno igra nogomet s jednim dodirom i momčadi koja je fizički najjača. Nemoguće je prognozirati tko će pobijediti", misli trener.

"Španjolci su Aršavina sasvim isključili iz igre"

Nizozemca su pitali neka objasni razloge katastrofalno loše igre Andreja Aršavina, koji se protiv Španjolaca nije primjećivao.

"Nakon igre koju je pokazao protiv Šveđana i Nizozemaca jasno je da se oko njega stvorila euforija. Svi su odjednom počeli pisati da je najbolji, i da može biti najbolji u najjačim ligama. Mislim da on to doista i može, ali Španjolci su pokazali koliko će mu biti teško. Fokusirali su se na njega i sasvim ga isključili iz igre. To je dobro za njega. Sad vidi što još mora popraviti da bi mogao igrati na najvišoj razini", rekao je nogometni stručnjak.

"Ponosan sam na svoju momčad"

Hiddink misli da ruska javnost može biti zadovoljna rezultatom kojeg je ostvarila reprezentacija te zemlje, ne igra se svaki dan polufinale Europskog prvenstva.

"Naravno, jako sam tužan zbog rezultata kojim smo poraženi od Španjolaca, ali sam i jako ponosan na svoju momčad", zaključio je Hiddink.

M.Pa./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više