Hiddink: Utakmica s Hrvatskom bit će "epskih proporcija"

"SLJEDEĆA postaja su Hrvati, protiv kojih nas očekuje epski ispit vještine i živaca." - tim riječima dopisnik australskog Sydey Morning Heralda sa SP-a započinje najavu utakmice koja će odlučivati o plasmanu Hrvatske odnosno Australije u osminu finala.

Australci i dalje sami odlučuju o svojoj sudbini na SP-u, jer će za četiri dana istrčati na teren u Stuttgartu te odigrati utakmicu koja će nesumnjivo biti nabijena emocijama, ali i izuzetno borbena.

Izbornik Australije i jedan od najuglednijih nogometnih stručnjaka na svijetu, Nizozemac Guus Hiddink, u ponedjeljak je ustvrdio kako je njegova momčad na dobrom putu prema osmini finala, iako će susret s Hrvatskom, zemljom koja s Australijom ima više nogometnih veza od bilo koje druge zemlje, biti "epskih proporcija".

Mediji navode kako u redovima Socceroosa igra čak šest igrača hrvatskog porijekla; Jason Čulina, Tony Popović, Josip Skoko, Mark Viduka, Ante Čović i Željko Kalač. S druge strane, za Hrvatsku igraju tri igrača rođena i odrasla u Australiji - Josip Šimunić, Joe Didulica i Anthony Šerić.

"Bit će to utakmica prepuna emocija zbog veza između Australije i Hrvatske. No, to ipak neće biti ključni faktor." - smatra Hiddink, pa dodaje kako Australci mogu odigrati dobro protiv Hrvatske.

"Pokazali smo da se možemo nositi s Nizozemskom, Japanom, pa čak i svjetskim prvacima Brazilcima." - dodao je Hiddink.

"Ne sumnjam u visoki moral svojih igrača unatoč porazu od Brazila. Moral je vrlo visok, baš kao i razina odlučnosti i snaga mentaliteta. Moji igrači silno žele igrati u osmini finala." - ustvrdio je nizozemski stručnjak.

"Možemo biti ponosni jer su svi igrači obavili svoje zadaće u utakmici protiv Brazila. Naravno da nisam zadovoljan rezultatom obzirom na taktiku i način na koji smo igrali. Na isti način, uz istu taktiku, igrat ćemo i protiv Hrvatske." - zaključio je Hiddink.

Pročitajte više