Higuain izabrao Argentinu umjesto Francuske

NAJNOVIJA akvizicija Real Madrida Gonzalo Higuain odlučio je reprezentativnu karijeru, kad do tog dođe, ostvariti u Argentini umjesto u Francuskoj.

Higuain je rođen u Francuskoj i ima francusko državljanstvo, ali roditelji su mu Argentinci. Higuain je izazvao puno bure u francuskim medijima kad je odbio poziv u reprezentaciju koji mu je u prosincu poslao izbornik Raymond Domenech.

"Drago mi je da je problem s Higuainom napokom riješen. Slučaj je zatvoren, on je svoju odluku donio. Ja sam sad usredotočen samo na kvalifikacije za Euro. U Francuskoj postoji puno igrača koji su jednako dobri, ova reprezentacija ne mora čekati njega. Otišao sam u Madrid kako bi sve riješio s njim i on mi je rekao da planira igrati za Argentinu. To je izbor njegovog srca, tamo ima prijatelje i obitelj. Bilo bi mu teško igrati za neku drugu reprezentaciju", izjavio je Domenech za Reuters.

Francuska će idući tjedan u Parizu odigrati prijateljsku utakmicu s Argentinom. Domenech će sastav koji će istrčati na travnjak Parka prinčeva objaviti idući tjedan. Tko zna, možda se Galski pijetlovi već onda suoče sa svojim nesuđenim suigračem? 

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više