Hit igrač HNL-a dobio direktan crveni karton zbog teškog prekršaja

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

VARAŽDIN je na Šubićevcu u 15. kolu SuperSport HNL-a preokretom pobijedio Šibenik 2:1. Domaćin je poveo u 60. minuti golom Ivana Dolčeka, a pet minuta kasnije direktan crveni karton dobio je hit igrač hrvatskog prvenstva Tonio Teklić. Pokušao je doći do lopte uz desnu aut-liniju, pri čemu je visoko podigao nogu te stopalom zahvatio Mislava Matića po koljenu.

Prekršaj je bio iznimno grub, čega je 23-godišnji Teklić bio svjestan te se odmah ispričao Matiću, koji je pak u bolovima ležao na travnjaku. Srećom, na prvu se čini kako nije došlo do teže ozljede. Varaždin je u 71. minuti izjednačio golom Frana Brodića iz kaznenog udarca, dok mu je pobjedu donio Marin Pilj u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Podsjetimo, Teklić je jedan od najboljih igrača hrvatskog prvenstva ove sezone. Postigao je četiri gola i ostvario jednu asistenciju. S obzirom na odlične nastupe, odmah se počelo govoriti o njegovu povratku u Hajduk, čiju je školu nogometa prošao.

"Pokušavam ga zaštititi"

"Teklić je mladi dečko koji reagira instinktivno, ništa zločesto, potpuno ga razumijem, pokušavam ga zaštititi koliko mogu. Nije lako ni njemu, stalno je pritisak na njemu. Posljednju utakmicu je pokazao da to ne utječe na njega, igrao je dobro.

On voli Varaždin, stalno to ponavljam. Svi mogu pogledati utakmicu protiv Hajduka koju smo odigrali u Varaždinu, kako je Teklić igrao na tom susretu i koliko je davao cijeloga sebe, bio je najbolji igrač tu utakmicu", rekao je nedavno trener Varaždina Mario Kovačević.

Pročitajte više