Hit igrač Svjetskog prvenstva objasnio zašto je došao Tudoru

Foto: Profimedia

AZZEDINE OUNAHI (22), jedan od najboljih marokanskih igrača na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Kataru, nije mogao poželjeti bolji početak u svom novom klubu Marseilleu, čiji je trener hrvatski stručnjak Igor Tudor. Mladi marokanski veznjak je u posljednjim danima zimskog prijelaznog roka za desetak milijuna eura došao u Marseille iz Angersa. U prvom nastupu zabio je gol u pobjedi nad Nantesom (2:0).

"Uživao sam u njegovoj izvedbi. Znamo da ima taj talent. Trebat će neko vrijeme kako bi se prilagodio našem načinu igre, ali znali smo da je talentiran", rekao je Tudor nakon pobjede koja je njegovu momčad gurnula na drugo mjesto francuskog prvenstva s pet bodova manje od vodećeg PSG-a.

Ounahi je dobio puno ponuda nakon odličnog nastupa na Svjetskom prvenstvu, no izabrao je Marseille. Za njega je to bio "prirodan" izbor. "Istina je da je bilo razgovora i s drugim klubovima, ali Marseille je veliki europski klub, najveći u Francuskoj. To je bio prirodan izbor", izjavio je Ounahi.

"Marseille je kao Casablanca"

Otkrio je kako ga je u Kataru na transfer nagovarao sunarodnjak Amine Harit, član Tudorove momčadi koji je SP propustio zbog teške ozljede. "Mislio sam da je stigao u Dohu kako bi navijao za nas, a on je stalno govorio o Marseilleu, o gradu, o navijačima. Imao je pravu ulogu u ovom transferu. Marseille je kao Casablanca. Tamo je atmosfera, živi se za nogomet, to mi se sviđa", rekao je Ounahi.

Pročitajte više