Hit-igrač šokirao Saudijce i odbio šest puta veću plaću

Foto: EPA-EFE

SAUDIJSKI klubovi krenuli su u veliku ofenzivu na ljetnom tržištu nogometnih transfera. Šest najjačih klubova te zemlje nalazi se u vlasništvu tamošnje kraljevske obitelji i ima praktično neograničena sredstva za dovođenje najvećih svjetskih zvijezda.

Na Arapski poluotok stigli su već Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, N'Golo Kante, Kalidou Koulibaly, Edouard Mendy, Marcelo Brozović i Ruben Neves, ali tijekom svoje ekspanzije Saudijci su dobili i nekoliko odbijenica, uključujući i onu Luke Modrića.

Kapetan hrvatske reprezentacije želi karijeru završiti u Real Madridu i ubrzo nakon odbijanja saudijskih milijuna potpisao je produljenje ugovora s Kraljevskim klubom, ali od njegovog slučaja puno više iznenađuje onaj Flamengovog napadača Pedra.

Osvojio Copu Libertadores

Al Hilal je želio dovesti 26-godišnjaka koji ima šest nastupa za brazilsku reprezentaciju i ponudio mu je šest puta veću plaću, ali Pedro mu je poručio kako ga transfer ne zanima i da mu više ne šalje ponude. Da je želio, mogao je otići jer su Saudijci Flamengu bili spremni isplatiti otpusnu klauzulu od 60 milijuna eura.

U tom slučaju klub ne bi mogao odbiti ponudu i sve bi bilo u rukama igrača koji je prošle sezone kao najbolji strijelac predvodio ekipu do osvajanja Cope Libertadores. Karijeru je započeo u Fluminenseu, odakle je otišao u Fiorentinu. U Italiji se nije snašao, ali od povratka u Brazil prije tri godine zabio je 92 gola.

Pročitajte više