Hitzfeld: Frei propušta utakmicu sa Španjolskom

IZBORNIK švicarske reprezentacije Ottmar Hitzfeld obznanio je da će ozlijeđeni kapetan Alexander Frei zbog ozljede desnog gležnja propustiti prvu utakmicu Švicarske u skupini H na Mundijalu, protiv Španjolske 16. lipnja u Durbanu.

Frei je u srijedu stradao u duelu sa Steveom von Bergenon tijekom treninga na ciriškom stadionu Letzigrund. Odmah mu je ukazana pomoć, a igralište je napustio šepajući.

Neki švicarski mediji izvijestili su da bi zbog ozljede mogao propustiti cijelo Svjetsko prvenstvo. Hitzfeld je odaslao ipak znatno bolje novosti.

"Naš kapetan se najvjerojatnije neće oporaviti na vrijeme za utakmicu protiv Španjolske. No, nadamo se da ćemo na njega moći računati u drugoj utakmici u skupini protiv Čilea 21. lipnja", izjavio je Hitzfeld.

Na posljednjem Europskom prvenstvu, na kojem je Švicarska bila jedan od domaćina, Frei se ozlijedio već u prvom poluvremenu na otvarajućoj utakmici Europskog prvenstva, na ogledu Švicarske i Češke. U sudaru sa Zdenekom Grygerom je ozlijedio ligamente koljena. Ostao je tada uz reprezentaciju, iako igrački više nije mogao pomoći, a ubrzo nakon toga bio je i uspješno operiran.

Pročitajte više