HNL: Derbi u Splitu - Hajduk dočekuje Rijeku

PROŠLOGODIŠNJI hrvatski prvak četvrtoplasirani Hajduk u 10. kolu Prve HNL, na Poljudu dočekuje drugoplasiranu Rijeku. Osim njih sastaju se Pula 1856 i Inter, Zagreb i Varteks, Međimurje i Osijek, te Slaven Belupo i Zadar. Kamen Ingrad i Dinamo, zbog Dinamovih europskih obaveza igrat će u ponedjeljak.

18h







Je li Hajdukova pobjeda nad Varteksom u prošlom kolu bila slučajna ili se dogodio pozitivni pomak u momčadi Blaža Sliškovića vidjet ćemo u večerašnjem derbiju.

"Trebalo bi imati dva igrača za striktne zadatke, međutim razmislio sam i vidio da mi nemamo igrača takvog tipa. Teško se mijenjaju odnosi u momčadi, shvatio sam to u posljednje dvije-tri utakmice i zato sam odustao od striktnog čuvanja", izjavio je Blaž Slišković najavljujući susret protiv Rijeke.

Slišković je nezadovoljan pojedincima u Hajduku i najavio je čistku tijekom zime. Hajdukov trener, još uvijek bez licence, rekao je i kako je Rijeka jedna vrlo disciplinirana momčad, te da bi volio kada bi Hajduk igrao kao Rijeka.

Riječani pak eventualnim uspjehom u Splitu žele učvrstiti svoju poziciju na tablici. Zanimljivo je da po prvi puta u Rijeci nisu gledali utakmice svojih protivnika, jer smatraju kako Blaž Slišković radi dosta promjena pa ne bi imalo mila spremati neku posbenu taktiku za njihovu igru, jer se od Sliškovića može svašta očekivati.

"Najvažnije je zabiti gol, ako to uspijemo, a ja vjerujem da hoćemo, onda je pravi rezultat više nego izvjestan. Siguran sam da nećemo biti u podređenom položaju", komentirao je Krešimir Brkić.

Slično misli i Slovak Lerant: "Uvjeren sam da u Splitu nećemo izgubiti".

Najviše problema Hajdukovoj obrani mogao bi zadati trenutno najbolji strijelac HNL-a, nogometaš koji je veći dio svoje karijere upravo u redovima Splićana - Tomo Erceg.

Susret sudi Marin Mlinar iz Zagreba, sudac koji je u prošlom kolu na utakmici Zadra i Kamen Ingrada po jednog igrača iz svake momčadi poslao u svlačionicu dodijelivši im crvene kartone.



16h




16h

 

 



16h

 

 

 

16h

 

 

 

ponedjeljak, 19h

Pročitajte više